Er du »agil«? Og drømmer du om at arbejde i det offentlige med andre »agile« folk? Så frygt ej, styrelse har et »agilt« job til dig

Et »agilt« jobopslag fra Landbrugsstyrelsen fik tirsdag mere opmærksomhed, end den slags normalt får.

Landbrugsstyrelsen har jobbet til dig, hvis du er mere agil end de fleste. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ordet agil er et tillægsord.

Smag lidt på det.

Spørger man ordnet.dk betyder agil »hurtig, let og smidig i sine bevægelser«. »Sprogbrug: sjældent«, står der desuden.

Læser man Landbrugsstyrelsens nye jobopslag er der dog intet sjældent over ordet agil. Det bliver tilsyneladende hyppigt brugt. Eller også vil styrelsen blot give ordet nyt liv i det danske sprog. Et comeback, måske.

Således søger Landbrugsstyrelsen en ny medarbejder – nærmere bestemt en »agil coach« – som skal være i stand til at indgå i flere forskellige agile sammenhænge, må man forstå.

Ordet agil fremgår således 30 gange i jobopslaget og fik tirsdag en del opmærksomhed på Twitter.

»Har du lyst til at arbejde intensivt med agile metoder og værktøjer? Vil du indgå i et team af andre engagerede og målrettede agile coaches i vores nye agile organisation og kan du hjælpe med at implementere og udvikle den? Så er du måske vores nye agile coach,« skriver Landbrugsstyrelsen i jobopslaget.

Føler du dig fristet? Arbejdsopgaverne som »agil coach« i Landbrugsstyrelsen er mange. Men én ting er sikkert: De er alle agile.

»Den agile organisation er bygget op omkring det agile rammeværktøj SAFe. Som agil coach understøtter du de agile teams i arbejdet med den agile metode under SAFe, hvor der bl.a. afholdes daily stand-ups, sprint planning og sprint review foruden en række andre ceremonier.«

Denne skribent er ikke sikker på, hvad ovenstående egentlig betyder. Måske fordi skribenten ikke er synderligt agil. Ansøgningsfrist: Torsdag 24. oktober.