Enke til fyrværkeri-offer taler ud på tv: Pludselig var helvede løs

Foto: Richard Sylvestersen

Søndag aften valgte enken til den 37-årige familiefar Bo Schmidt Andersen at stå frem på tv.

Den 37-årige far til tre mistede nytårsaften livet, da han tændte en krysantemumbombe i familiens have i Assens nær Hobro. Hans enke, Heidi Jensen, har sammen med sin svoger, Jan Schmidt Andersen, valgt at stå frem hos TV2 - og fem andre regionale tv-kanaler - og fortælle om deres oplevelse af den tragiske aften. Håbet er, at deres fortælling og tab kan forhindre andre i at antænde dødsfyrværkeriet.

- Hold fingrene fra dem. Lad være med selv at prøve at lave sådan noget. De tænker ikke på de efterladte, det er en lortesituation, de sætter dem i, advarer broderen Jan Schmidt Andersen, ifølge TV2.

Som for mange andre gjaldt det for Bo Schmidt Andersen om at have noget fyrværkeri, der overgik naboens. Familien vidste dog ikke, at den 37-årige familiefar derfor havde valgt at købe en af de livsfarlige krysantemumbomber, fortæller Heidi Jensen.

Den afdødes bror Jan Schmidt Andersen fortæller, at den 37-årige hverken var fuld eller uforsigtig. Men det gjorde ingen forskel.

Bomben var kun lige kommet op fra batteriet, da den eksploderede. Kraften var så stor, at den 37-årige familiefar blev slynget bagover. Heidi Jensen var på det tidspunkt ved at putte parrets to-årige, men da hun kommer ned, forandres alting.

- Da jeg kommer ned, er helvede brudt løs dernede. Ring 112, ring 112, find din telefon. Jeg skal finde ud af, hvem der er kommet til skade, og hvor er børnene?, fortæller hun til TV2.

Som sygeplejerske skyndte hun sig ud for at hjælpe sin mand. Hun vidste ikke på det tidspunkt, hvor alvorlig situationen egentlig var, men hun regnede ikke med, at skaderne var noget særligt, fortæller hun over for TV2. Det var jo bare en raket, som hendes mand skulle tænde.

På vej hen til sin mand blev hun stoppet af to af sin mands kammerater. Hun forsøgte at overbevise dem om, at hun kan hjælpe, men hun blev holdt tilbage.

Der var intet at gøre. Den nat mistede familiefaderen, Bo Schmidt Andersen, livet. Han blev 37 år