Engelske sundhedsmyndigheder: To stik med Pfizer-vaccine reducerer risikoen for død med 97 procent

En ny analyse fra de engelske sundhedsmyndigheder, Public Health England, viser, at Pfizer-vaccinen er yderst effektiv i forhold til at forhindre indlæggelse og død. Et stik med AstraZeneca-vaccinen reducerer risikoen for indlæggelse med 80 procent, lyder konklusionen.

 
Danskerne er i fuld gang med at blive vaccineret mod coronavirus. Få et overblik over vaccinesituationen her. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne, Mathilde Geertsen, Sarah Sander. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Risikoen for at dø med covid-19 bliver reduceret med 97 procent efter to stik med coronavaccinen fra Pfizer/BioNTech.

Sådan lyder hovedkonklusionen på en analyse, som de engelske sundhedsmyndigheder, Public Health England, står bag.

Den nye analyse viser også, at risikoen for død med covid-19 bliver reduceret med 80 procent allerede efter første dosis med vaccinen fra Pfizer/BioNTech.

Derudover fremhæver Public Health England, at vaccinen – der er spydspids i den danske kamp mod coronavirus – er »meget effektiv« i forhold til at reducere risikoen for indlæggelse – især for ældre borgere.

For personer i 80erne estimerer de engelske sundhedsmyndigheder således, at risikoen for at blive indlagt bliver reduceret med 93 procent efter to stik med vaccinen fra Pfizer/BioNTech.

»Et betydeligt lag af beskyttelse«

Public Health England har også set nærmere på AstraZeneca-vaccinens evne til at beskytte mod død med covid-19. Her lyder den centrale konklusion, at ét stik med den for Storbritannien meget vigtige vaccine reducerer risikoen for død med covid-19 med 80 procent.

Den britiske sundhedsminister, Matt Hancock, glæder sig over de nye resultater, der viser, at »vacciner giver et betydeligt lag af beskyttelse« mod coronavirus.

»Borgere over hele landet kan ånde lettet op, idet de ved, at risikoen for at blive alvorligt syg eller indlagt på hospitalet med virussen er markant reduceret efter vaccination,« siger Matt Hancock i en pressemeddelelse:

»Denne nyhed vil ændre livet for mange, der har bekymret sig for den ødelæggende virkning af denne virus for sig selv eller for en elsket.«

Også Mary Ramsay, der er chef for immunitetsafdelingen i Public Health England, glæder sig over de positive resultater fra den nye undersøgelse.

»Vaccinen reducerer risikoen for at dø eller blive alvorligt syg på grund af covid-19. Det vil også reducere risikoen for at blive smittet og inficere andre betydeligt. Det er dog vigtigt at få begge doser af vaccinen,« siger hun.