Energiminister: Middelfarts eksempel skal spredes

Energiministeren roser Middelfart for at gøre energibesparelser til noget positivt. Kommunernes Landsforening tror, at flere kommuner vil følge eksemplet.

Middelfart Kommune gør noget indlysende rigtigt, når de vil betale renoveringen af skoler og andre kommunale bygninger med energibesparelser. Det mener Klima- og Energiminister Connie Hedegaard (K), der håber eksemplet fra Middelfart vil inspirere andre kommuner.

- Det er et utroligt godt projekt. Der er nok en tendens til, at nogle kommuner siger, at det koster penge at renovere. Men Middelfart viser, at det gør det ikke, hvis man tænker driftsbesparelsen med ind i det, for når man laver energirenoveringer, sparer man udgifter til energi. Jeg håber, at eksemplet fra Middelfart bliver spredt til andre kommuner, for der er virkelig noget at hente her, siger ministeren til Ritzau.

Og i Kommunernes Landsforening er Bjørn Dahl (V) overbevist om, at andre kommuner vil benytte en lignende model. Bjørn Dahl, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i KL, kalder projektet for "visionært".

/ritzau/