Endnu et hollandsk skib er taget for ulovlig fiskeri i Nordsøen

En hollandsk bomtrawler blev i weekenden taget af Fiskeristyrelsen i at fiske med ulovlige redskaber.

På billedet ses en anden bomtrawler fra Holland, der stødte på grund mellem Løkken og Nr. Lyngby tilbage i 2020. (Arkivfoto). Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu et hollandsk fiskefartøj er blevet taget i at fiske med ulovlige redskaber i Nordsøen.

Det oplyser Fiskeristyrelsen i en pressemeddelelse.

Sagen er endnu ikke færdigbehandlet. Fiskeristyrelsen vurderer dog foreløbigt, at sagen vil blive anmeldt til politiet med et bødekrav på op til 400.000 kroner.

Tidligere i maj og i april blev to hollandske fiskefartøjer politianmeldt for ulovligt fiskeri efter rødspætter i et yngleområde i Nordsøen.

Alle tre skibe er bomtrawlere. Det er et fiskefartøj, der bruger et trawl, som slæbes hen over havbunden.

I den seneste sag fra weekenden opdagede Fiskeristyrelsens kontrolskib »Vestkysten«, at den hollandske bomtrawler fiskede med ulovlige inderposer i trawlene.

En inderpose er en ulovlig, fintmasket fangstpose, som er monteret inden i det lovlige trawl, lyder det i pressemeddelelsen.

Fiskeri med inderpose forhindrer små fisk i at slippe ud af trawlet og er et brud på reglerne, skriver Fiskeristyrelsen videre.

»Når man fisker med inderposer, fanger man også de mindste fisk i bestandene. Det er et klart brud på EUs fælles fiskeripolitik, der skal sikre et bæredygtigt fiskeri,« siger Jesper Bech Eiersted, skibsfører på »Vestkysten«, i pressemeddelelsen.

»Ud over de ulovlige inderposer blev det under fiskerikontrollen konstateret, at der ligeledes foregik ulovligt udsmid af fisk. Ifølge reglerne skal den fulde fangst altid medbringes i land, så der kan afskrives de rette mængder fisk på kvoterne.«

Fiskeristyrelsen oplyser videre, at en samlet oversigt over større overtrædelsessager og politianmeldelser i 2022 forventes offentliggjort i midten af juni.

/ritzau/