Endnu et dødsfald efter listeriaudbrud

14 danskere har nu mistet livet som følge af listeriaudbruddet. Samtidig fortsætter antallet af smittede med at stige.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu er person er omkommet efter at være blevet smittet med listeriabakterier fra virksomheden Jørn A. Rullepølser A/S. Dermed har 14 danskere mistet livet som følge af listeriaudbruddet.

Derudover er det konstateret, at yderligere tre personer er smittet med bakterien, og antallet af smittede er nu oppe på 37, oplyser Statens Serum Institut (SSI) på instituttets hjemmeside.

SSI bekræfter, at de tre nye smittetilfælde kan føres tilbage til den bakterie, der er sporet til kødpålæg, som stammer fra fødevarevirksomheden Jørn A. Rullepølser, og som er blevet trukket tilbage fra butikkernes hylder.

Undersøgelser fra Statens Serum Institut viser, at det ikke kun er lammerullepølser fra Jørn A. Rullepølser, der var kilde til listeriabakterien. Også spegepølse og grillpølse samt flere forskellige typer rullepølse indeholdt den farlige bakterie.

Siden udbruddet fandt sted, har Fødevarestyrelsen udstedt bøder til 40 virksomheder, der har handlet for langsomt i forhold til tilbagetrækningen af produkter, der kunne indeholde listeriabakterier. Virksomhederne kan forvente en bødestraf på op til 40.000 kroner. En del af virksomhederne har leveret måltider til ældre eller ansatte i virksomheder.

Listeriabakterien smitter gennem mad og kan især give anledning til alvorlig sygdom hos i forvejen svækkede personer.