Endnu en undersøgelse fra omstridt firma trækkes tilbage

Diabetesforeningen følger nu i hælene på Psykiatrifonden og trækker også en undersøgelse fra analysefirmaet Corcom tilbage. Firmaet er blevet kritiseret for manglende dokumentation.

Læs mere
Fold sammen

Analysefirmaet Corcom har ikke kunnet levere tilstrækkelig dokumentation for en undersøgelse, som Diabetesforeningen fik lavet hos firmaet i 2012, og derfor bliver undersøgelsen nu trukket tilbage.

Det oplyser Diabetesforeningen på sin hjemmeside.

»Vi har bedt Corcom om at dokumentere, at de bestilte interviews reelt er blevet gennemført. Det har firmaet ikke kunnet dokumentere. I lyset af den seneste debat vælger vi derfor at tække undersøgelsen tilbage og fjerner den fra vores hjemmeside. Troværdighed i vores budskaber er altafgørende,« udtaler kommunikationschef Morten Jakobsen.

Diabetesforeningen følger i hælene på Psykiatrifonden, der har reageret, efter flere medier har stillet spørgsmålstegn ved kvaliteten af Corcoms arbejde. Blandt andet er det tvivlsomt, hvorvidt de telefoninterviews, som undersøgelserne bygger på, overhovedet er blevet gennemført.

Den analyse, som Diabetesforeningen trækker tilbage, hander om, hvilke sygdomsbekæmpende foreninger danskerne vil støtte og om danskernes kendskab til type 2-diabetes.

Tirsdag trak Psykiatrifonden en undersøgelse fra Corcom tilbage, fordi undersøgelsen viste sig at være bygget på et tvivlsomt grundlag. Det drejer sig ifølge TV 2 Nyhederne om en undersøgelse, der blev offentliggjort i weekenden og som blandt andet viste, at få forældre bruger tid med deres børn i hverdagen.

Undersøgelsen blev brugt i en artikel i Politiken lørdag, ligesom også Berlingske Nyhedsbureau omtalte undersøgelsen.