Endnu en tiltale i matchfixingsag

Politiet inddrager endnu en person i Danmarks første sag om aftalt spil i professionel fodbold. Anklagemyndigheden vil have manden dømt for at spille 10.000 kr. på en kamp med forudbestemt resultat.

Endnu en mand er nu tiltalt i matchfixingsagen med tilknytningen til blandt andet Hvidovre fodboldklub. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den første sag om matchfixing i professionel fodbold i Danmark bliver nu endnu mere omfattende. Anklagemyndigheden har tiltalt en person for at have spillet 10.000 kroner på en kamp mellem Hvidovre og Vejle den 14. november 2010, som angiveligt havde et fixet resultat. I alt tror politiet, at syv personer er involveret i en matchfixingring.

Berlingske vælger at kalde den senest tiltalte mand for »NN«. Ud over ham er en 27-årig mand »MT« tiltalt. Hertil kommer fem andre sigtede, hvoraf en er den daværende målmand Lasse Krogh og tre andre er daværende spillere på holdet.

Berlingske har været i løbende kontakt med NN, der nægter sig skyldig i bedrageri. NN har imidlertid tidligere forklaret til politiet, at han tog til Vejle for at se kampen, og at han spillede 10.000 kroner på kampen i kiosker i Vejle. Fra stadion meddelte NN live via SMS til MT, hvordan kampen udviklede sig. MT var på daværende tidspunkt i den kinesiske spilleby Macau sammen med en af de andre sigtede i sagen, fordi MT på daværende tidspunkt samarbejdede med et asiatisk spillefirma. I anklageskriftet mod MT fremgår det, at han skal have informeret det asiatiske spillefirma om, hvad udfaldet af kampen var aftalt til at blive. Firmaet spillede ifølge politiet således to-tre millioner kroner på kampen.

En stor bunke penge

MT og NN har kendt hinanden siden gymnasiet, og NN har fungeret som en slags revisor for MTs omfattende gambling. De boede sammen, mens de to fodboldkampe, som politiet efterforsker, blev spillet. NN har forklaret til politiet, hvordan fodboldspillere fra Hvidovre flere gange dukkede op i hans og MTs fælles lejlighed i København, og at de en gang hentede en bunke penge så stor, at man skulle bruge to hænder til at løfte dem. MT har desuden tidligere forklaret Berlingske, at han og NN har været på en fælles rejse til spillebyen Manila i Filippinerne for at besøge det asiatiske spillefirma.

Danmarks Idrætsforbund er glade for, at politiet tilsyneladende er ambitiøse i deres efterforskning.

»Vi har ikke nogen holdning til skyld i denne sag. For os er det relevant, at sagen bliver undersøgt til bunds, og at vi får afklaret, hvor mange der kan være involveret. Med den nye tiltale signalerer politiet, hvor organiseret, de mener, sagen er. De signalerer også, at det ikke er omkostningsfrit at deltage i matchfixing uanset ens rolle,« siger udviklingschef Morten Mølholm.

Berlingske har forelagt NN politiets anklage. Men han er ikke vendt tilbage. Han har tidligere sagt til Berlingske, at han holder fakta for sig selv, men at han nok skal fortælle sandheden i retten. Desuden mener han, at det, han har set og til dels deltaget i, langtfra behøver at være et udtryk for matchfixing:

»Det er jo ikke ulovligt at spille på en kamp, som man mener, vil gå hjem. Det er ikke ulovligt at spille i Asien. Det er vel heller ikke ulovligt at tabe en kamp stort. Jeg så ikke noget i Vejle, som så mærkeligt ud.«

Anklager i sagen, advokaturchef Per Justesen, ønsker ikke at uddybe om detaljer, men han bekræfter, at NN er tiltalt.