Endnu en stor bøde til berygtet internetregister

FTF kræver politisk handling, efter bagmanden bag et omstridt internetregister har fået en ny kæmpebøde for at chikanere kommuneansatte. Bagmanden har tidligere nægtet at efterleve en tilsvarende dom.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ole Eli Christiansen, som står bag det omstridte internetregister, Det Sorte Register, er blevet dømt til at skulle betale en godtgørelse på 700.000 kroner til syv ansatte i Børne- og Familieforvaltningen i Jammerbugt Kommune og kommunens borgmester, Mogens Gade (V).

Den anseelige bødestraf er blevet udstedt, fordi Retten i Kolding har vurderet, at Ole Eli Christensen har bragt omfattende og langvarige krænkelser, injurier og chikane på Det Sorte Register, skriver Jyllands-Posten.

Manden bag internetregisteret skal også betale cirka 77.000 kroner i sagsomkostninger og fjerne de ulovlige ytringer fra hjemmesiden.

Men det er langt fra sikkert, at Ole Eli Christensen kommer til at efterleve dommen, for da han for et år siden blev dømt til at betale 500.000 kroner på grund af en lignende sag i Odsherred Kommune, skete der intet. De ansatte står stadig i registret, og erstatningen er aldrig blevet betalt, skriver Jyllands-Posten.

Ole Eli Christensen har tidligere udtalt, at han og Det Sorte Register er urørlige i forhold til domme ved danske domstole, fordi websiden er registreret i Tyskland, og registrets server er ikke placeret i Danmark.

Hos FTF, som er hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte, raser man over Ole Eli Christensen, og formand Bente Sorgenfrey kræver bedre muligheder for at retsforfølge personer, som ulovligt og groft chikanerer mennesker i cyberspace, fordi de passer deres arbejde.

FTF har ifølge Jyllands-Posten tidligere opfordret justitsminister Mette Frederiksen (S) til at få indkaldt den arbejdsgruppe vedrørende chikane af offentligt ansatte på sociale medier, som tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) foreslog, men som aldrig blev sat i verden.