Endnu en sag: To bilister ramt af stenkast fra motorvejsbro på Sjælland

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Det var ikke kun på Hillerødmotorvejen, den var gal torsdag. Samme dag blev også to andre bilister ramt på Sydmotorvejen ved Køge, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2.

De blev ramt, da de kørte under en bro torsdag omkring klokken 12.30.

Kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi Martin Bjerrregaard siger til BT, at en 21-årig mand omkring kl. 12.30 torsdag kom kørende på Sydmotorvejen blev ramt af en en genstand. Genstanden lavede en 4 centimeter stor bule i taget på bilen. Den 21-årige fører af bilen mener at have set en gruppe mennesker på broen, da han kørte under den.

Politiet ankom kort efter til stedet, men kunne hverken finde mistænkelige personer eller usædvanlige genstande som brosten eller flisestykker.

Samme sted og på cirka samme tidspunkt hørte en anden bilist et højt smæld, som om noget havde ramt hans rude. Det har dog været svært at finde nævneværdige skader på bilen.

»Vedkommende har ikke umiddelbart kunnet konstatere nogen fysisk skade, og jeg gætter på, at han reagerer, fordi der har været meget opmærksomhed omkring stenkast i den seneste tid. Og det er fint, at folk gør det, for rammer en sten en forrude, så den krakelerer, og man ikke kan se noget, kan det hurtigt blive meget farligt, hvis man kommer kørende med normal motorvejshastighed,« siger Martin Bjerregaard.

Kommunikationsmedarbejderen oplyser, at man nu vil forsøge at få identificeret de personer, der måtte have opholdt sig på broen på det tidspunkt.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi er man opmærksom på fænomenet, der nu tilsyneladende har vundet indpas flere steder i landet, understreger Martin Bjerregaard. Særligt den tragiske hændelse på Fyn, hvor en ung, tysk mor mistede livet, da mange kilo tung flise blev kastet ud fra en motorvejsbro, har fået manges øjne op for de skræmmende angreb.