Endnu en person anholdt i forbindelse med terror i København

Politiet har fredag formiddag anholdt endnu en ung mand, der sigtes for medvirken til terrorhandlingerne i København.

Foto: Politiets teknikere arbejder, søndag den 15. Februar 2015, ved døren ind til Krudttønden på Østerbro, hvor terrorangrebet startede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ung mand er fredag formiddag blevet anholdt for at have medvirket til terrorangrebet i København 14. og 15. februar, hvor to personer blev dræbt og fem politibetjente såret.

»I dag (fredag, red.) cirka klokken 10.35 har Københavns Politi anholdt en ung mand, der fremstilles i grundlovsforhør, sigtet for medvirken til gerningsmandens handlinger den 14. og 15. februar,« skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Anklagemyndighed vil ved grundlovsforhøret lørdag anmode om lukkede døre og navneforbud i sagen, oplyser politiet.

To mænd på henholdsvis 19 og 22 år sidder i forvejen varetægtsfængslet, da de er mistænkt for at have hjulpet Omar Abdel Hamid El-Hussein under attentaterne i København forrige weekend. Ved et lukket retsmøde torsdag blev varetægstfængslingen for de to sigtede forlænget i yderligere fire uger.

Sigtelserne mod de to mænd går blandt andet på medvirken til to drab og fem drabsforsøg. De to er sigtet for at give gerningsmanden et tilflugtssted efter angrebene mod henholdsvis kulturhuset Krudttønden på Østerbro og synagogen i Krystalgade i indre København.

De to er blandt andet også sigtet for at have hjulet Omar Abdel Hamid El-Hussein med at skaffe et gerningsvåben af vejen og ulovlig våbenbesiddelse.

De to mistænkte medgerningsmænd, der blev anholdt 16. februar, nægter sig skyldige i alle anklager og overvejer nu ifølge politiet, om de vil kære afgørelsen til landsretten.

Københavns Politi forklarer ikke, hvilken relation eller sigtelse den tredje formodede gerningsmand har til terrorangrebet og oplyser, at man ikke har yderligere oplysninger i sagen på nuværende tidspunkt.