Endnu en person anholdt efter at være kommet med evakueringsfly

I går anholdte politiet en tidligere udvist mand med tilknytning til en bandegruppering i Danmark. I dag melder politiet om endnu en anholdelse.

 
Taleban har overtaget magten i Afghanistan efter indtagelsen af Kabul. Få overblikket her. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Sarah Sander. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu en person, der er ankommet med evakueringsfly fra Afghanistan til Danmark, er anholdt. Han er sigtet for at have overtrådt et indrejseforbud.

Senere tirsdag vil han blive fremstillet i grundlovsforhør, oplyser Københavns Politi på Twitter.

Mandag blev en 23-årig mand varetægtsfængslet i 24 dage for at have rejst til Danmark med evakueringsfly fra Kabul, selv om han ved en dom sidste år blev udvist for bestandig.

Den 23-årige har angiveligt tilknytning til banden Loyal To Familia og er tidligere blevet idømt tre år og 11 måneders fængsel for overtrædelse af våbenlovgivningen. Han blev samtidig udvist af Danmark for bestandigt, og blev 12. juni 2021 sendt til Afghanistan via Istanbul.

SAS-evakueringsfly ankommet til Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen.

Han blev i går stillet for dommervagten og er sigtet for at overtræde sit indrejse forbud ved i går den 22. august 2021 klokken 13:15 at være indrejst i Københavns Lufthavn, til trods for at han var meddelt et indrejseforbud i forbindelse med en dom.

Flere politikere på højrefløjen tordnede i går mod oplysningerne om den første mand, der var blevet udvist.

Med meddelelsen fra Københavns Politi om, at det nu er sket igen, er Dansk Folkepartis Peter Skaarup hurtig til at reagere og kritisere, at der for ham at se ikke er styr på, hvem der bliver taget med ombord på flyende.

»Der er simpelthen ikke styr på evakueringerne. Nu må (regeringen, red.) skride til handling og ændre procedure,« skriver han på Twitter.