Endnu en mand fængslet for Nørrebro-skud

Opdateret: En 27-årig mand blev søndag varetægtsfængslet i forbindelse med skuddrabet på en 21-årig mand på Nørrebro torsdag. Dermed er i alt to personer fængslet.

En 27-årig mand blev søndag i Københavns Dommervagt varetægtsfængslet i 25 dage, sigtet for at have medvirket til drabet på en 21-årig mand på Nørrebro natten til torsdag.

Den 27-årige nægtede sig skyldig ved søndagens grundlovsforhør, der foregik bag lukkede døre, fordi politiet forventer flere anholdelser i sagen.

Med fængslingen af den 27-årige sidder i alt to personer nu varetægtsfængslet, efter at en 20-årig mand lørdag blev sendt bag tremmer.

Den 21-årige mand blev dræbt, da der blev åbnet ild mod ham og en gruppe andre unge, kendt fra en af byens kriminelle grupper. De unge sad i en bil, da der blev sendt i alt 12 skud gennem luften fra en 9 mm Glock-pistol. Et af skuddene ramte og dræbte den 21-årige, mens yderligere en person blev såret. Bilen, som de tilskadekomne befandt sig i, blev ramt af seks-syv skud.

Vicepolitiinspektør Ove Dahl fra Københavns Politi betegner drabet som resultatet af "en bytter", altså en hævnaktion fra et tidligere opgør mellem kriminelle bander.

»Vi er jo i gang med efterforskningen, så jeg kan ikke sige ret meget om forløbet op til drabet. Men jeg kan da sige så meget, at jeg ikke vil afvise, at skudepisoden i Kattesundet kan have noget med denne sag at gøre,« siger Ove Dahl.

Han hentyder til en skudepisode, der fandt sted den 18. november, i en sidegade til Strøget. Her blev et avisbud det uskyldige offer, da to grupper kom op at slås på Strøget. Buddet blev ramt af skud i skinnebenet.

Til gengæld understreger Ove Dahl, at drabet i Mimersgade ikke trækker tråde til flere skudepisoder på den københavnske Vestegn, hvoraf den mest opsigtsvækkende fandt sted tirsdag, hvor ukendte gerningsmænd affyrede 75 skud mod en boligblok i Taastrup.

»Det slags miljøer er jo bygget op efter bydele, hvad enten det er Valby, Albertslund eller Amager. Her går de pågældende rundt og føler sig som små konger, og de bilder både sig selv og hinanden ind, at de er nogle fandens karle,« siger Ove Dahl.

»Derfor skal der heller ikke så meget til før, at selv banale episoder kan eskalere, som for eksempel, at nogen kommer til at banke den forkerte mand,« siger vicepolitiinspektøren.

/ritzau/