Endnu en kvinde er omkommet efter alvorlig ulykke i Københavns havn - ni anholdte

Foto: Uffe Weng. Betjente arbejder ved Langebro i København, lørdag den 6. maj 2017. En større ulykke har fundet sted lørdag aften i Københavns Havn. En kvinde meldes omkommet, mens mindst seks personer er kommet til skade ved ulykken, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse. Ulykken skete kort før klokken 19.43 ved Langebro i København, hvor en eller flere jetski påsejlede en båd. Kort inden ulykken havde flere vidner alarmeret politiet om, at der sejlede jetski rundt i havnen. Politiet var derfor sejlet ud til området og så, at en båd blev påsejlet.
Læs mere
Fold sammen

Endnu en person er afgået ved døden efter en ulykke, der fandt sted nær Langebro i Københavns havn lørdag.

Det oplyser politiinspektør ved Københavns Politi Jens Jespersen søndag morgen.

Dermed er i alt to personer omkommet i ulykken.

Det er to unge, amerikanske kvinder, der er omkommet, oplyser politiinspektøren. Deres pårørende skulle være underrettet.

Ulykken fandt sted nær Langebro, hvor en eller flere vandscootere påsejlede en udlejningsbåd.

Forinden var politiet blevet gjort opmærksom på, at der i havnen sejlede en større gruppe vandscootere rundt i meget høj fart.

Ved sammenstødet faldt flere personer i vandet, og mens nogle selv kunne redde sig op af vandet, måtte andre have hjælp. Gruppen af vandscootere flygtede fra stedet.

Lørdag kort før klokken 20 mistede den første kvinde livet. Den amerikanske kvinde var ifølge TV2 News på sprogskole i København.

En anden person kom alvorligt til skade og blev kørt til Rigshospitalet med svære kvæstelser i hoved og ansigt.

Det er den person, som i løbet af natten afgik ved døden, oplyser politiinspektøren.

Derudover kom fem personer lettere til skade i ulykken.

I alt har politiet anholdt ni personer, som blev pågrebet i Brøndby havn. En bliver løsladt igen, mens resten bliver fremstillet i grundlovsforhør i løbet af søndagen.

Jens Jespersen fortæller, at en af de otte bliver sigtet for uagtsomt manddrab.

- Altså for at have ført det fartøj, som er sejlet ind i båden og har frembragt dødsfaldene, siger politiinspektøren.

De resterende syv vil blive sigtet efter straffelovens paragraf 252, der handler om at bringe andres liv i fare.

De anholdtes vandscootere er blevet beslaglagt og skal gennemgå tekniske undersøgelser.

Ekstra Bladet har talt med et vidne ved navn Lasse, der sammen med venner lå i en båd ved Islands Brygge, da de så syv-otte vandscootere komme sejlende med høj fart.

»Pludselig hører vi et stort brag. En af vandscooterne har tilsyneladende ramt en af de små udlejningsbåde. Straks efter stikker de andre vandscootere af i retning mod Sjællandsbroen. Jeg så en ung kvinde hænge ud over kanten på udlejningsbåden, og hun blev kørt væk i ambulance,« lyder det fra vidnet.

Politiet oplyser, at man gerne vil høre fra vidner, der har set ulykken, og man modtager også meget gerne videooptagelser fra dem, der måtte have optaget ulykken eller optakten til den.