Endnu en forlængelse: Alle konfirmationer udskydes til juni

Regeringens og myndighedernes nye tiltag har stor betydning for kirkernes virke. Det får konsekvenser for konfirmationer, som bliver udskudt til efter pinse.

Alle konfirmationer i landets kirker udskydes endnu en gang. Denne gang til efter pinse. Der kan dog komme yderligere forlængelser, lyder det fra landets biskopper. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjørn Kähler
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alle planlagte konfirmationer, der skulle have fundet sted i kirker landet over, bliver endnu engang udskudt på grund af coronavirussen.

Tidligere meddelte Kirkeministeriet, at alle konfirmationer ville blive udskudt til efter påske. I dag lyder meldingen så, at konfirmationerne bliver udskudt til efter pinse, altså til juni.

Københavns Stift oplyser, at datoer fastsættes lokalt så hurtigt som muligt, og at beslutningen er blevet truffet for at sikre en afklaring for familier og ansatte.

Biskopperne følger løbende regeringens udmeldinger om tiltag, der skal begrænse smittespredning, lyder det i en meddelelse.

Stiftet skriver, at man løbende bør holde sig opdateret på stiftets hjemmeside eller kontakte provst eller biskop.

Tirsdag gjorde statsminister Mette Frederiksen (S) det klart, at der bliver nedlagt forbud mod forsamlinger på flere end ti personer, og dette har stor indflydelse på konfirmationerne.

Siden statsministeren annoncerede, at landet delvist lukkede, er også alle gudstjenester aflyst. Dette gælder indtil videre i 14 dage.

Ved dåb og vielser vil der som udgangspunkt ikke være offentlig adgang.

Begravelser og bisættelser i folkekirken skal ikke overholde den faste deltagergrænse på ti personer, men der må maksimalt tillades adgang én person pr. fire kvadratmeter gulvareal i kirkens skib. Der skal samtidig tages højde for kirkens indretning, så det er muligt at holde afstand til hinanden.