Endnu en fængselsbetjent slået ned af indsat

Endnu en fængselsbetjent er blevet udsat for vold under udførelsen af sit arbejde.

En fængselsbetjent er blevet slået ned af en indsat i Horsens. Det sker efter, at den indsatte havde truet fængselsbetjentene- Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Denne gang tirsdag under en episode i en af cellerne i Enner Mark Fængsel ved Horsens, hvor en indsat angreb fængselsbetjenten med knytnæveslag i hovedet.

»Fængselsbetjenten blev ramt i hovedet af to slag og mistede balancen. Den indsatte forsøgte herefter at angribe andre fængselsbetjente. De fik dog pacificeret den indsatte efter voldsom tumult,« oplyser Fængselsforbundet, der organiserer det uniformerede personale i Kriminalforsorgen, i en pressemeddelelse.

Episoden udviklede sig på baggrund af en obligatorisk personundersøgelse, som den indsatte blev ophidset over. Han truede og hånede efterfølgende personalet.

»Han siger blandt andet, at han agter at slå betjenten, der forestod undersøgelsen, ihjel efter løsladelse,« oplyser Fængselsforbundet.

Da en fængselsbetjent bad den indsatte stoppe med trusler og den nedladende snak til betjentene, angreb den indsatte ham med de to knytnæveslag i hovedet.

Efter overfaldet og den efterfølgende magtanvendelse måtte to fængselsbetjente på skadestuen med blandt andet en forstuvet ankel og skader på en arm. Den indsatte forventes at blive politianmeldt for mordtruslen samt vold mod tjenestemand, oplyser Fængselsforbundet.