Endelig fandt Internettet noget, der er endnu mere bedårende end kattekillinger

En 86-årig britisk kvindes googlesøgning har fået Twitter til at dåne af begejstring. I en rædselsuge af meningsløs politisk vold kan høflige bedstemødre være lige det, Internettet har brug for.

Billeder fra Ben John twitterkonto @Push10Ben Fold sammen
Læs mere

»Vær så venlig at oversætte romertallet MCMXCVIII, tak«

Så pænt taler den 86-årige May Ashworth til Google, når hun beder den store søgemaskine om hjælp. Og via hendes barnebarns Twitter er den usædvanligt høflige google-forspørgsel gået i omløb på sociale medier.

Den 25-årige Ben John fandt sin bedstemors bærbare computer stående åben på en googlesøgning, da han var hjemme hos hende for at bruge vaskemaskinen og tørretumbleren.

Han tog et billede af skærmen og sendte googlesøgningen i omløb på Twitter, hvor den er delt over 30.000 gange og ifølge Ben Johns oplysninger set af mere end 3 millioner mennesker.

Og for en gangs skyld er det en ren og ublandet »lovestorm«. Ikke engang Internettets værste trolde har kunnet få sig selv til at råbe skældsord af en 86-årig bedstemor med gode manerer.

Men den sorte humor mangler heldigvis ikke. Flere kommentatorer ønsker Ben John tillykke med, at hans familie vil blive skånet, når maskinerne overtager magten:

Ben John forklarer til BBC, at hans bedstemor er gået ud fra, at der sad et levende menneske et sted og svarede personligt hendes Google-søgninger, og selvom hun ikke bruger nettet særlig meget, tyede hun til det for at finde årstallet på en udsendelse på BBC, der bruger romertal til datering.

»Hun regnede med, at svaret nok kom hurtigere, hvis hun spurgte høfligt,« siger barnebarnet, der er overrasket over berømmelsen - han har endda fået henvendelser fra amerikanske TV-shows om sin søde google-bedstemor.

Og et sted i Google har der åbenbart siddet et levende menneske og læst historien om Ben og hans bedstemor. GoogleUK svarede i hvert fald på Twitter.

»Kære Bens Bedste. Vi håber, du har det godt. I en verden med millarder af søgninger fik din os til at smile. Og forresten er svaret 1998. Det er os, der takker!«.