Endelig får vi sol og sommer

Så er det med at pakke badetøjet. Efter en miserabel og rekordvåd sommer kommer solen endelig igen i weekenden, og det bliver starten på en lille hedebølge.

Så kan du godt indstille næsen på duften af saltvand og solcreme. Sommeren kommer nemlig endelig tilbage i weekenden. Det bliver tørt, temperaturen stiger, og søndag får solen endelig bugt med skyerne over hele landet.

Weekenden begynder lidt forsigtigt lørdag, hvor det bliver tørt med nogen sol og temperaturer op til 23 grader. En overgang bliver det dog skyet især i den nordvestlige del af landet, fortæller vagtchef ved DMI Jørn Thomsen.

Søndag er der til gengæld alle muligheder for at springe i bikinien eller badebukserne. Det bliver tørt og solrigt med temperaturer op til 25 grader, og der er kun en svag vind til at rufle siderne i sommerkrimi'en.

- Så kan man ikke forlange mere, siger Jørn Thomsen, som kan tilbyde svalende badevandstemperaturer på omkring 17 grader til de danskere, der har svært ved at vænne sig til den pludselige varme.

/ritzau/