En ukendt cocktail af EM og coronarestriktioner får politiet til at opruste tilstedeværelsen

Når barerne skal lukke i henhold til coronarestriktionerne, kan det kollidere med de allermest spændende minutter i det kommende EM, som flere fans vil se på beværtningerne. Og hvad mon der så sker, spørger Københavns Politi.

Brøndby-fans løber på banen efter superligakampen mellem Brøndby IF og FC Nordsjælland på Brøndby Stadion. Københavns Politi ved, at coronavirus og fodbold kan blive en besværlig blanding, og forbereder sig forud for EM. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nogle ting har politiet lært af den seneste Superliga-fejring: at fodboldfans, alkohol og coronarestriktioner kan være en mærkværdig pærevælling, der ikke nødvendigvis taler så godt sammen.

Nu ruster politiet sig til den næste store fodboldbegivenhed. Det skriver TV 2 Lorry.

For de kommende danske kampe i EM falder ifølge politiet dårligt i spænd med coronarestriktionerne for barer og værtshuse, som kun må holde åbent til klokken 23 om aftenen.

Peter Dahl, der er chef for beredskabet i Københavns Politi, siger i TV 2 Lorry, at politiet ikke er vant til, at barer og værtshuse, som viser kampene, skal lukke så tidligt – slet ikke når det risikerer at kollidere med forlænget spilletid eller straffesparkskonkurrence:

»Vi ved ikke, hvordan tilskuerne på barerne vil reagere, når man har siddet på baren hele aftenen, og så lige, når det bliver allermest spændende, skal man ud i gadebilledet. Derfor kommer vi til at være synligt til stede i gadebilledet med dialogbetjente for at sikre en fornuftig afvikling,« siger han.

København er i år en af de 11 værtsbyer for EM i herrefodbold, og fire kampe skal i juni spilles i Parken på Østerbro, og i hvert fald tre af dem er med det danske landshold på hjemmebane.

Der bliver plads til 3.125 mennesker i den såkaldte »Football Village« på Ofelia Plads. Alle skal fremvise coronapas, og skal man have plads til at sidde ved storskærmen, kræver det en billet.

Der vil i første omgang være plads til 500 tilskuere og senere 1.000 tilskuere. Billetterne er gratis og bliver frigivet tirsdag morgen.