En ud af fire psykologer skifter job: »Det er en bombe under den kvalitet, der skal leveres«

Flere psykologer i de danske kommuner føler ikke, at de slår til. Kommunernes pædagogiske rådgivning oplever medarbejderflugt, hvilket vækker bekymring i Dansk Psykolog Forening.

Eva Secher Mathiasen er uddannet cand.psych. og er formand for Dansk Psykolog Forening. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det seneste år har flere psykologer valgt at forlade et job i landets kommuner, hvilket i sidste ende kan gå ud over børn, som har behov for psykologhjælp. Det skriver DR og henviser til, at op mod hver fjerde psykolog, der arbejder i kommunernes pædagogiske psykologiske rådgivning (PPR), er stoppet.

Det er nye tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor, der viser, at det især er kommunernes pædagogiske psykologiske rådgivning, der er ramt af et fald i antallet af medarbejdere med psykologuddannelse.

Dansk Psykolog Forening ser med stor alvor på, at flere psykologer søger væk fra kommunerne.

»Det er en bombe under den kvalitet, der skal leveres i PPR, og som er så vigtig for børnenes udvikling og trivsel. Hvis medarbejderne hele tiden skiftes ud, så kan du ikke fastholde og udvikle de kompetencer, der skal være til stede,« siger Eva Secher Mathiasen, der er formand for Dansk Psykolog Forening, til DR.

Psykologernes arbejdsopgaver er blandt andet at vurdere, hvorvidt børnene i de pågældende kommuners institutioner har brug for ekstra støtte eller udredning for eksempelvis adhd og angst.

Tal fra Dansk Psykolog Forening viser, at 37 procent af psykologerne i lav grad føler, de kan leve op til en arbejdskvalitet, som de kan være bekendt.

Det viser sig desuden, at stadig flere psykologer overvejer at skifte job. Ifølge foreningens rundspørge har halvdelen af psykologerne, der arbejder i PPR, et nyt job i tankerne.

Det er blandt andet tidspres, følelsesmæssigt pres, frustrationer og stor arbejdsbyrde, der ifølge de adspurgte psykologerne er nogle af grundene til den manglende lyst til at blive i jobbet.