»En skandale ud over alle grænser«

Afgørelsen i jobcirkus-sagen får landspolitiker til at rase mod Københavns Kommune, der efterlader en "gigantregning" til skatteborgerne.

Jobcenter i Farvergade 10 tæt på Københavns Rådhus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als

- Det er en skandale udover alle grænser, at Københavns Kommune fuldstændigt selvforskyldt nu skal præsentere sine borgere for denne gigantiske regning..

Sådan lyder bedømmelsen af jobcirkus-sagen, der mandag endte med en regning på 390 mio. kr. til Københavns Kommune, efter Arbejdsmarkedsstyrelsen havde underkendt kommunens behandling af ledige.

Det er medlem af Borgerrepræsentationen og kommunalordfører i Folketinget Rasmus Jarlov (K), der raser mod Københavns Kommune.

- De har snydt staten og holdt de ledige for nar, og nu kommer denne kæmpe regning, som vil komme til at medføre store besparelser på børnehaver og plejehjem medmindre det røde flertal vil tørre den af på skatteyderne. Jeg mangler ord, siger Rasmus Jarlov i en kommentar til Arbejdsmarkedsstyrelsens afgørelse.

Tema: Det store jobcirkus

Afgørelsen faldt efter Berlingskes afsløringer af, hvordan Københavns Kommune hjemtog høj refusion fra staten som betaling for at aktivere kommunens ledige kontanthjælpsmodtagere.

Til gengæld for den høje statsbetaling, var kommunen forpligtet til at give de ledige mindst 25 timers undervisning, hjælp og jobtilbud om ugen. Problemet var bare, at kommunen nøjedes med at tilbyde de ledige omkring halvanden times ugentlig hjælp i et skrabet tilbud i et jobcenter i Farvergade.