En ny konflikt er opstået i det københavnske bandemiljø

Københavns Politi skruer op for bandeindsatsen i hovedstaden. Der er en ny konflikt mellem flere grupper.

Københavns Politi holder fredag klokken 12.30 pressemøde om bandeindsatsen i hovedstaden. (Arkivfoto) Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er opstået yderligere en konflikt mellem grupperinger i det københavnske bandemiljø.

Derfor har Københavns Politi skruet op for bandeindsatsen i hovedstaden. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Den nye konflikt er mellem på den ene side en gruppering, der hovedsageligt holder til på Nørrebro og i Nordvest, og på den anden side to grupperinger, der hovedsagelig hører hjemme i henholdsvis Tingbjerg og Sjælør.

Politiet fortæller, at skuddrabet på en 20-årig mand i en frisørsalon i Brønshøj i sidste uge berører konflikten. Desuden blev der i denne uge fundet en maskinpistol i Tingbjerg, som politiet vurderer skulle bruges i den verserende konflikt.

Den ekstra indsats mod bandemiljøet betyder blandt andet, at politiet fører skærpet tilsyn i Tingbjerg, Sjælør, Nørrebro og Nordvest.

Desuden vil politiet holde borgermøder, være i dialog med skoler og foreninger og være til stede med den mobile politistation.

Politiinspektør og leder af center for borgertryghed ved Københavns Politi, Tommy Laursen, opfordrer borgere til at kontakte politiet, hvis de føler sig utrygge eller oplever noget, som politiet bør kende til.

Ledende politiinspektør for efterforskningsenheden Poul Kjeldsen fortæller, at det gælder om at slå konsekvent og hårdt ned på banderne.

»Derfor bruger vi alle værktøjer for at komme efter dem, så de kan blive stillet til regnskab og sat bag tremmer. Når vi får sat dem ud af spil, skaber det mere ro i byen,« siger han i politiets pressemeddelelse.

Blandt andet blev seks personer med bandetilknytning onsdag fjernet fra gadebilledet, da de blev fængslet i en sag om salg af narko.

På landsplan sidder cirka en tredjedel af alle rockere og bandemedlemmer på nuværende tidspunkt fængslet, oplyser politiet. Det billede afspejles også i Københavns Politikreds.

/ritzau/