En mystisk SMS advarer: En »stor bandekrig« er brudt ud i København

En anonym advarsel om bandekrig i København har fredag bredt sig i SMS-kæder og på sociale medier.

Arkivfoto: Gennem det seneste år har der gentagne gange været skyderier i de københavnske gader i forbindelse med bandeopgør. Nu varsler en anonym SMS en »stor bandekrig« i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En mystisk, faretruende SMS uden afsender giver grund til nervøse trækninger i de københavnske kvarterer, hvor beboerne i forvejen kun alt for godt kender frygten for at blive fanget i krydsilden, når banderne skyder med skarpt efter hinanden.

»Der er erklæret krig i Valby, Nørrebro, Ishøj, Vanløse og Amager. Hold dig langt væk fra de områder. Nørrebro menes der hele vejen fra Nørrebro til Brønshøj,« lyder det i beskeder, som fredag morgen har bredt sig hastigt i SMS-kæder og gruppesamtaler på WhatsApp.

Fordi budskabet ingen afsender har, er det umiddelbart svært at vurdere, om det er alvor eller fri fantasi.

Til Berlingske oplyser Københavns Politi, at man er bekendt med beskeden og er ved at undersøge sagen.

I kædebeskeden er påstanden, at der »er blevet erklæret en stor bandekrig, og der forventes meget skyderi, pas på med at tage ud om aftenen«. Og beskeden slutter endnu mere dramatisk:

»De har sagt, at alle bliver skudt.«

En SMS-besked advarer om bandekrig og skyderier i København fredag aften. Beskeden får nu politiet til at reagere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto.

Man kan læse i kommentarsporet i diverse grupper på sociale medier og i interne beskedkæder, at kæde-SMSen uden afsender vækker opstandelse, fordi der denne uge har været uroligheder i København.

Mandag meddelte Københavns Politi, at der oprettes en visitationszone på dele af indre Nørrebro og i Københavns Nordvestkvarter på grund af en aktuel konflikt mellem to bander.

»Den ene holder til omkring Indre Nørrebro og København NV, og den anden gruppering omkring Hundige i Greve, hvoraf personer med relation dertil bor i Ishøj. Vurderingen er, at konflikten har resulteret i hændelser, hvor der er anvendt skydevåben,« forklarede politidirektør i Københavns Politi Anne Tønnes i en pressemeddelelse.

Også Københavns Vestegns Politi indførte mandag visitationszone i dele af Ishøj, ligesom Midt- og Vestsjællands Politi samme dag indførte visitationszone i Hundige/Greve.

Tidligt onsdag morgen skete der en kraftig eksplosion på et pizzeria på Jyllingevej i Vanløse.

Og natten til fredag rykkede politiet ifølge Ekstra Bladet ud til tre mistænkelige episoder, der involverede en brand i en café, en eksplosion i et villakvarter og en bilbrand i Tingbjerg.

Det er dog uvist, om der er sammenhæng mellem disse episoder og kædebeskeden.