En mand efterlod sin Lottokupon på disken. Den var 9,3 millioner kroner værd

En mand forlod sin Lottokupon i 2002. Den var 9,3 millioner kroner værd. Nu blusser sagen igen op efter en 82-årig mand fastholder, at kuponen er hans. Og telefonerne kimer med henvendelser fra andre lykkeriddere hos Danske Spil.

Foto: Kristian Brasen (arkiv).
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han blev træt af at stå i køen, der i Strandvejens Kiosk i Sædding. Derfor gik han og efterlod sin Lottokupon på disken og bad ekspedienten om at tjekke den, når vedkommende fik tid.

Han vendte dog aldrig tilbage, lottospilleren. Men Lottokuponen blev liggende, og den viste sig at være 9,3 millioner kroner værd. Alt dette skete i år 2002. Og gevinsten? Den er aldrig blevet udbetalt.

Nu har en 82-årig fra Sædding ved navn Johannes Nielsen trukket Danske Spil i retten. Han har siden 2002 forfulgt pengene. Han siger til JydskeVestkysten, at han har brugt i omegnen af 300.000 kroner på advokatudgifter.

»Selv om min hustru har bønfaldt mig om at droppe sagen, har jeg alle intentioner om at fortsætte. Jeg ved, at det er min kupon, og jeg skal nok bevise det. Bare vent og se,« siger Johannes Nielsen til samme avis. Kuponen skulle eftersigende have nogle helt særlige kendetegn.

Dengang vinderen blev væk kimede telefonen hos Danske Spil. De fik 200 henvendelser, men ingen kunne bevise, at det var deres kupon. Efter sagen er blusset op igen, er der på ny håbefulde mænd og kvinder, der henvender sig.

Efter Johannes Nielsen stod frem i JydskeVestkysten for to dage siden, har Danske Spil fået 55 henvendelser fra folk, der hævder sig som den retmæssige Lotto-kuponsindehaver.

Det fortæller Camilla Cornelius, presse- og kommunikationsrådgiver hos Danske Spil. Hun fastslår desuden, at Danske Spil ikke leder efter eller efterlyser en vinder. Pengene er for længst gået tilbage i puljen. De mener, at sagen gennem 15 år er belyst og undersøgt grundigt. Den rette person er aldrig dukket op, siger de.

»Hvis den rette vinder kommer frem efter 15 år, så er det ikke fordi, vi nægter at betale. Men det ville være underligt, hvis vedkommende pludselig dukker op,« siger hun og tilføjer:
»Sagen er kun kommet frem, fordi der har været en retssag, og den 82-årige stadig overvejer at forfølge sagen. Havde der ikke været en retssag, var der formentlig ingen som ville have husket på en 15 år gammel Lotto-kupon,« siger hun. Og oplyser, at Danske Spil ikke vil udtale sig om den konkrete retssag.

JydskeVestkysten skriver, at Johannes Nielsen siden 2002 har forsøgt sig ved både Danske Spil, Syd- og Sønderjyllands Politi, Spillemyndigheden under Skat, Statsadvokaten i Viborg, Retten i Esbjerg og Folketingets Ombudsmand. Men indtil videre har han ikke haft beviser nok.

»Det er blevet et spørgsmål om princip. Jeg mangler ingenting rent økonomisk, og jeg har penge nok til både ferie og fritid, men jeg ved, at jeg har ret. Det er det, der driver mig og jeg tror på, at jeg en dag vil kunne bevise, at kuponen er min,« siger Johannes Nielsen. Han vil nu prøve i både Vestre Landsret og Højesteret.

Camilla Cornelius fortæller, at de 55 nye henvendelser er særdeles kreative.

»De kan huske, hvordan vejret var på dagen, hvad de havde på af tøj, og om de havde drukket en eller flere genstande. I øvrigt er der meget kreative versioner af, hvad det er, folk er blevet distraheret af - hvilket er grunden til, at de glemte at få »vinderkuponen« med sig fra kiosken. Der var babyer, der græd, hunde, der gøede, biler, der dyttede og så videre,« siger hun.