En halv milliard til biobenzin

Allerede om to år skal den benzin, du kommer i tanken på bilen, være lavet af bl.a. affaldsprodukter, halm og kødrester - den såkaldte anden generations biobrændsel.

Kenzo kigger på inde fra bilen, mens dens ejer tanker benzin. Foto: Nanna Kreutzmann/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vil være godt for miljøet, mener de Konservative, der for at nå målet er klar til at bruge 500 mio. kr. på at sænke afgifterne på biobenzin.

»Ved allerede nu at sige, at vi er parate til at satse massivt på biobrændsel, er det mit håb, at forskerne allerede om to år har udviklet den til brug,« siger partiets skatte- og energiordfører, Charlotte Dyremose.

Konkret vil partiet omlægge afgifterne ved at hæve CO2-afgiften og sænke energiafgiften tilsvarende. Der er nemlig ikke CO2-afgift på miljøvenlig benzin. Det vil gøre en liter biobenzin ca. 50 øre billigere end almindelig benzin. Den halve mia. skal desuden gå til forsøgsprojekter for at fremme udviklingen af biobrændsel.

»Vi kan sige, at bybusser i København og Århus skal køre på biobenzin i et halvt år. Så er producenterne sikre på, at der er et marked for biobenzin,« siger Charlotte Dyremose.

Energi- og transportminister Flemming Hansen (K) tilkendegav også på et samråd i Folketinget i går, at regeringen er klar til at finde de nødvendige penge til at udvikle anden generations biobrændsel.

Venstres og Socialdemokraternes energiordførere støtter forslaget, mens DF og de Radikale er mere tøvende.Business side 8