»En god mor, er en mor, der er klar«

Berlingskes læsere kan ikke blive enige om, hvorvidt ældre mødre er bedre mødre.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som beskrevet i Berlingske i dag, er antallet af kvinder, der bliver mødre, når de er over 40 år, stærkt stigende.

Dagen igennem har Berlingskes læsere deltaget i debatten, om hvorvidt, det er godt at blive mor, når man er gået ind i sit livs fjerde årti. Og mange ser sig skeptiske over for de nybagte 40+-mødre.

Din mening: Er gamle mødre bedre mødre?

Heriblandt CS, der skriver:

- For at være ærlig, synes jeg ikke, at det er særligt fair overfor børnene, hvis deres forældre er så gamle, at de er nær pensionsalderen, når børnene er ved at være færdig med gymnasiet.

Hun bakkes op af Inge Lise Thomsen.

- For børnenes skyld bør mødre ikke være for gamle (heller ikke fædre for den sags skyld). forældre skulle gerne nå at se deres børn vokse op

Læs også: Flere bliver mødre i en sen alder
Læs også:
Gamle mødre bor i byen - de unge i provinsen

Hvad med fædrene?

Caroline vil også gerne have fædrene med ind i diskussionen.

- Hvor bliver fædrenes alder af i alt det her, man må formode, at de også bliver ældre? (...) Kan det tænkes, at det ikke (kun) er kvinderne, der ikke er klar til at få børn før midt i 30erne, men i den grad også deres mandlige partnere der udsætter familielivet. Og er det dårligt - eller bare sådan mange storbymennesker foretrækker at indrette deres liv for øjeblikket?

Alderen er ikke afgørende

Og så er der dem, der ikke mener, alderen er afgørende for, om man kan få den glade smiley som mor.

Mette Halkjær skriver:

- Det er skønt at få barn i en sen alder. Kan kun anbefale det. Al den ro og tid skaber et harmonisk barn. Og ikke mindst tålmodigheden, som jo ikke hører ungdommen til.

Hun tilføjer, at børn elsker deres forældre "uanset alder, farve, religion, bilmærke, hårpragt eller størrelse. Alderen er ikke vigtig, det er samværet og nærværet."

Man skal være klar

Lotte Thing Rasmussen mener ikke, at det drejer sig om alder, men om det rette tidspunkt:

- Kvinder er forskellige; nogle er klar til at blive mødre tidligt (er fx heldige at have mødt en mand, de gerne vil have børn med), andre bliver først klar senere - det bliver man ikke nødvendigvis egoist af. Man er nok den bedst mulige mor, når man er mest klar, mener hun.

Berlingskes facebookside har Susanne Lænkholm, der selv fik sit første barn som 18-årog og en efternøler som 35-årig, deltaget i debatten:

- Ved sidste ombæring var jeg en erfaren, men også mere bekymret forælder...så begge aldre har hver deres "fordel," skriver hun.

Læs også: Det bliver så dyrebart når man har ventet så længe