En drømmestart: Udlandet hylder Danmarks holdpræsentation

Jagten på den gule trøje blev onsdag aften kickstartet ved holdpræsentationen i Tivoli i København. Her gav publikum cykelrytterne en modtagelse, som »arrangørerne kun kunne have drømt om«, lyder det.

Den danske Jumbo-Visma-kaptajn (nummer to fra højre side), Jonas Vingegaard, var rørt til tårer, da han onsdag aften rullede ind på scenen i Tivoli foran tusindvis af cykelfans. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Samson/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Plænen foran scenen i Tivoli var propfuld, da de 22 Tour de France-hold et hold ad gangen onsdag aften trillede ind til holdpræsentation.

Her stod tusindvis af begejstrede cykelfans klar til at hylde de mange cykelryttere forud for morgendagens første etape i København.

Og modtagelsen er ikke gået ubemærket hen rundtom i verden.

»Et larmende publikum i København gav Tour de France den modtagelse, som arrangørerne kun kunne have drømt om,« skriver det franske nyhedsbureau AFP.

»Utroligt publikum i København,« lyder det fra det store cykelmedie Cyclingnews.

Også den firedobbelte Tour-vinder Chris Froome var overvældet, da han trådte op på scenen foran de mange publikummer.

»Jeg vil bare lige hurtigt benytte denne mulighed til at sige, at jeg har været til ti Tour de France-starter. Jeg har aldrig følt den energi, som jeg kan mærke blandt tilskuerne i aften,« sagde han fra scenen.

Den spanske avis AS skriver, at København »vibrerer med Touren« efter gårsdagens holdpræsentation.

»Danmark er et land, der ånder cykling, og hovedstaden, København, med mere end 600.000 indbyggere, er epicentret,« skriver avisen.

Før præsentationen havde rytterne kørt halvanden kilometer gennem byen og modtaget danskernes hyldest.

Det gik heller ikke ubemærket hen hos tyskeren John Degenkolb fra Team DSM, der har delt en video fra scenen i Tivoli på Twitter.

»Simpelthen utroligt!! Tak til alle her i København, der gjorde dagens holdpræsentation så speciel. Gåsehud over hele hos Team DSM. Vi kan ikke vente til fredagens Grand Départ,« skriver han til videoen.

Den største brøl blandt publikum kom, da det bedste danske bud på en Tour de France-vinder indtog scenen i Tivoli sammen med sit hold Jumbo Visma.

Den modtagelse gjorde Jonas Vingegaard næsten mundlam, og med tårer i øjnene konstaterede han fra scenen, at det var »meget følelsesladet« for ham.

»Det var helt fantastisk. Det er svært at sætte ord på, synes jeg,« sagde sidste års nummer to i Touren bagefter.

Det er 24. gang, at Tour de France starter uden for Frankrig. Den første rytter bliver sendt afsted på enkeltstartruten i København klokken 16 fredag eftermiddag.