En dræbt og flere såret ved knivstikkeri på åben gade

Foto: Mathias Øgendal
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

En person er dræbt og fire er blevet såret ved knivstikkeri på åben gade i Indre København nytårsnat.

Det bekræfter vagtchef ved Københavns Politi, Carsten Reenberg, overfor B.T.:

»Klokken 04:06 modtager vi en anmeldelse ved Kultorvet, hvor en forurettet er tilskadekommen, og efterfølgende klokken 04:12 kommer en melding fra Gothersgade og Borgergade, hvor tre er sårede og en har mistet livet.«

Alle fire sårede - der alle er yngre mænd - meldes nu uden for livsfare, oplyser Københavns Politi til TV 2. En af de sårede blev tidligere meldt i kritisk tilstand.

Kort tid efter knivstikkerierne blev en mistænkt anholdt. Ved 09.30-tiden er manden dog ikke blevet sigtet for en konkret forbrydelse, oplyser politiet til Ritzau.

Tungt bevæbnede betjente arbejder derfor flere steder i indre by tirsdag morgen, herunder på Kultorvet tæt ved Nørreport Station.

B.T.s reporter på stedet kunne klokken otte berette, at området ved Kultorvet fortsat var afspærret, mens betjente guidede festglade mennesker uden om den centrale plads.

Også området ved Gothersgade og Borgergade var som solen stod op fortsat spærret, mens flere betjente arbejdede i området.

Politiet efterlyser nu vidner som har været ved Gothersgade eller Kultorvet nytårsnat på gerningstidspunktet:

»Vi hører meget gerne fra vidner til de to hændelser. De kan kontakte os på 114,« siger Carsten Reenberg og forklarer, at episoderne efterforskes bredt.

Han kan derfor på nuværende tidspunkt ikke sige noget om motiverne bag knivstikkerierne.

Til TV 2 fortæller vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, Allan Teddy Wadsworth-Hansen, at episoderne formentligt er relateret til nogle grupperinger:

»Det tyder indtil videre på, at det er nogle skærmydsler mellem to grupperinger, som ender med knivstikkeri«, siger vicepolitiinspektør Allan Teddy Wadsworth-Hansen og siger, at de mener, at der er tale om nogle uoverensstemmelser mellem nogle diskoteksgæster.

Der er således ikke tegn på, at episoderne er banderelaterede, lyder det.

Politiet skrev på Twitter kort før klokken fem nytårsmorgen, at man var i gang med at undersøge to knivstikkerier.

Knivstikkerierne blev anmeldt nytårsnat på henholdsvis Kultorvet og Gothersgade.

På grund af politiets arbejde blev metroen lukket og ingen tog standsede på Nørreport Station i lidt over en time tidligt tirsdag morgen.

Metroselskabet oplyser, at metroen igen kører som normalt.

Opdateres...