En død og ni anholdt efter alvorlig ulykke i Københavns Havn

Mindst en person har mistet livet i en bådulykke ved Langebro i Københavns Havn lørdag aften.

Foto: Mathias Øgendal. Person føres bort i forbindelse med en politiaktion ved Brøndby Havn, lørdag aften.
Læs mere
Fold sammen

En person er omkommet, mens en anden person er kommet alvorligt til skade ved en ulykke i Københavns Havn ved Langebro lørdag aften.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Ulykken skete, da en eller flere vandscootere påsejlede en udlejningsbåd.

Ifølge TV 2 News er den omkomne en yngre amerikansk kvinde, der var boende i Danmark, hvor hun gik på sprogskole. Hendes familie overværede angiveligt ulykken.

Den alvorligt tilskadekomne person er ifølge TV 2 News kørt til Rigshospitalet med svære kvæstelser i hoved og ansigt.

Mindst yderligere fem personer er kommet lettere til skade under ulykken, der ifølge politiet skete klokken 19.43.

»Inden ulykken havde flere anmeldere rettet henvendelse til Københavns Politi med oplysninger om, at der sejlede jetski rundt i havnen. På baggrund heraf sejlede politiet til det angivne område, hvor politipersonalet observerede én eller flere jetski påsejle en mindre båd,« skriver Københavns Politi i pressemeddelelsen.

Ved sammenstødet faldt flere personer i vandet, og mens nogle selv kunne redde sig op af vandet, måtte andre have hjælp.

Umiddelbart efter ulykken sejlede flere fra stedet i høj fart, men politiet har efterfølgende anholdt ni personer.

Politiinspektør Jens Jespersen fra Københavns Politi oplyser til Ritzau, at de ni anholdte blev pågrebet i Brøndby Havn.

Derfor er deres vandscootere blevet beslaglagt og skal nu gennemgå tekniske undersøgelser. Ligeledes vil de ni personer blive afhørt.

På Twitter kalder politiet det en »større ulykke«.

Ekstra Bladet har talt med et vidne ved navn Lasse, der sammen med venner lå i en båd ved Islands Brygge, da de så syv-otte vandscootere komme sejlende med høj fart.

»Pludselig hører vi et stort brag. En af vandscooterne har tilsyneladende ramt en af de små udlejningsbåde. Straks efter stikker de andre vandscootere af i retning mod Sjællandsbroen. Jeg så en ung kvinde hænge ud over kanten på udlejningsbåden, og hun blev kørt væk i ambulance,« lyder det fra vidnet.

Politiet oplyser, at man gerne vil høre fra vidner, der har set ulykken, og man modtager også meget gerne videooptagelser fra dem, der måtte have optaget ulykken eller optakten til den.