Elever vil selv undervise i digital dannelse på skolerne

Danske Skolelever og TDC har sammen lanceret et nyt projekt, der skal give elever bedre manerer på nettet.

Der er brug for, at elever selv underviser andre elever i digital dannelse og god opførsel på de sociale medier.

Det mener formanden for Danske Skoleelever, Jens Vase.

- Vi elever kender os selv bedre, end lærerne gør. Og vi ved, hvordan man underviser elever, så tingene hænger ved, siger han.

Elevorganisationen har netop indgået et flerårigt samarbejde med TDC Group. Her skal de unge selv deltage aktivt i at udforme og udbrede værdier og kompetencer på nettet.

- Der har været meget fokus på, hvordan vi kan få digitale medier ind i skolen og stoppet den digitale mobning. Derfor lancerer vi samarbejdet, forklarer formanden.

I første omgang skal Danske Skoleelever besøge en række klasser på landets skoler for at finde ud af, hvilken undervisning der er brug for.

Allerede nu er det dog sikkert, at indsatsen kommer til at indebære et såkaldt digitalt kørekort, som tager udgangspunkt i gode onlinevaner hos eleverne.

Danske Skoleelever er en "virkelig stærk" partner. Sådan lyder det fra Benjamin Alberti, CSR-chef i TDC, der er initiativtager og bidrager med midler til projektet.

- Den digitale dannelse er helt afgørende for, at børn og unge kan begå sig fornuftigt og trives i vores moderne samfund, siger han i en skriftlig kommentar.

- Vi håber med dette samarbejde at få gjort op med onlinemobning og i stedet bringe mennesker tættere sammen.

Udspillet er søsat på baggrund af regeringens nye antimobbeplan "Alle for én mod mobning" og strækker sig over de næste tre år.

/ritzau/