Elever trives lige så godt efter skolereform

Folkeskolens elever er lige så glade for at gå i skole nu, som de var før folkeskolereformen, viser en undersøgelse.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Landets folkeskoleelever er lige så glade for at gå i skole nu, som de var, inden folkeskolereformen blev gennemført. Det viser en ny rapport fra Dansk Center for Undervisningsmiljø, skriver Politiken.

Grundskolens elever er blevet spurgt: »Er du glad for at gå i skole?«. Til det svarede 79,5 procent i det forrige skoleår »altid« eller »for det meste«. I dette skoleår er tallet uændret, viser rapporten, der årligt udgives på baggrund af spørgeskemaer og elevbesvarelser indsamlet fra både privat-, fri- og folkeskoleelever.

Rapporten kommer midt i en ophedet debat om, hvorvidt folkeskolereformen har mindsket elevernes trivsel. Blandt andet har børnelægen Karen Tilma i en kronik i Politiken skrevet, at hun i dag ser flere børn i sin klinik, der får ondt i maven, stress, hovedpine og søvnbesvær på grund af de længere skoledage. Men leder af Dansk Center for Undervisningsmiljø, Jannie Lindskov, peger på, at centerets tal viser, at der ikke er sket en trivselsmæssig ændring med reformen.

»Hvis du sammenholder tallene fra sidste år med dem fra den nye rapport, vil du se, at de mere eller mindre er identiske,« siger hun til Politiken.

Hvad angår elevernes fravær angiver 82,4 procent i skoleåret 2013/2014, at de har været hjemme fra skole på grund af sygdom. 11 procent svarer, at de har været hjemme på grund af en uoverskuelig hverdag. Dette skoleår er tallene ændret med et enkelt procentpoint.