Elever raser over Antorinis skolerangliste

Det er problematisk, at undervisningsministeren vil udstille de skoler, der klarer sig dårligst, mener Danske Skoleelever, der hellere vil fokusere på de bedste skoler.

Formanden for Danske Skoleelever (DSE), Vera Rosenbeck. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er meningsløst at fremvise resultater fra skoler, der klarer sig dårligere end gennemsnittet, mener organisationen Danske Skoleelever.

- Den her liste er ikke et udtryk for, at man forsøger at skabe konkurrence mellem skolerne, og det er heller ikke en håndsrækning til de skoler, der ikke gør det godt nok. Det her er udelukkende en offentlig udhængning, og det synes vi er fuldstændigt meningsløst, siger formanden for Danske Skoleelever (DSE), Vera Rosenbeck.

Det sker efter, at undervisningsminister Christine Antorini (S) har offentliggjort en liste over de skoler i Danmark, der klarer sig ringest. På listen kan man se de 17 skoler, der, målt på tre parametre, igennem flere år har leveret de dårligste resultater.

Danske Skoleelever mener, at ministeren i stedet for at fremhæve de dårlige eksempler burde fremhæve de gode.

- Man burde i stedet lægge sin energi i at fremhæve de skoler, der klarer sig bedst, for at give andre skoler inspiration og værktøjer til at klare sig bedre, siger Vera Rosenbeck.

Da Christine Antorini blev undervisningsminister sidste år, var noget af det første, hun gjorde, at slette den rangliste over skolernes afgangskarakterer, som forgængeren Troels Lund Poulsen (V) havde indført.

- VK-regeringen fremlagde i det mindste en liste over samtlige skoler i landet, mens Antorini er gået et skridt længere og udelukkende har offentliggjort de dårligste. Vi stiller os fuldstændig uforstående over for ministerens pludselige kovending, og vi tror ikke på, der kommer noget godt ud af det, siger Vera Rosenbeck.

På Antorinis nye liste er landets folkeskoler blevet målt ud fra de tre parametre »dårlige afgangsprøvekarakterer tre år i træk«, »lave overgangsfrekvenser til ungdomsuddannelse tre år i træk«, og at »skolen præsterer dårligere, end den burde ud fra den socioøkonomiske sammensætning tre år i træk«.