Elever på Nørre Gymnasium får krisehjælp efter skuddrab over for skolen

Tirsdag fandt en skudepisode sted ude foran Nørre Gymnasium i Brønshøj. Eleverne fik besked på at lukke sig inde i skolens klasselokaler, og det skabte bekymring. I dag har skolen tilbudt krisepsykologhjælp til alle på skolen.

En 20-årig mand blev dræbt af skud på frisørsalonen Salon Ørn på Mørkhøjvej i Brønshøj i København. Efterfølgende fik flere elever på Nørre Gymnasium, som ses i baggrunden, krisehjælp. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tirsdag omkring klokken 13 skrattede en uventet besked ud af højtalerne på Nørre Gymnasium i København.

Skolens elever fik besked om, at der foregik noget på den anden side af vejen. De skulle derfor gå tilbage i deres klasselokaler, lukke døren og vente, til der igen kom besked om, hvad de skulle gøre.

Samme tidspunkt havde en 20-årig mand mistet livet, da han blev ramt af skud ved frisørsalonen »Salon Ørn« på Mørkhøjvej i Brønshøj ved København. Salonen ligger over for Nørre Gymnasium, der med 1.138 elever og 131 ansatte er et af de største gymnasier i hovedstadsområdet. Og her kunne eleverne altså høre og se tumult uden for bygningerne på den anden side af vejen.

Ifølge Berlingskes oplysninger førte det til panik blandt enkelte elever, der blev bange for, at det var et skoleskyderi. Fra klasselokalet sendte en pige SMSer til sin far om, at hun troede, at hun skulle dø.

Jens Boe Nielsen, rektor for Nørre Gymnasium

»Der var nogle, der hørte det fra de andre elever, og så kan det nemt blive til noget virkelig voldsomt.«


Ifølge gymnasiets rektor, Jens Boe Nielsen, var der ikke »meget panik i situationen«, selv om han erkender, at det kan være voldsomt for eleverne, når det sker så akut, og at det er naturligt at reagere.

»Der blev ikke sagt noget om, at de skulle lægge sig ned, og det blev understreget, at det var på den anden side af gaden og ikke havde noget med skolen at gøre. Der gik måske ti minutter, og så kunne vi sige, at politiet var der, og at det ikke var på skolen,« siger Jens Boe Nielsen.

Der var mange elever, som var ude at kigge, »og sådan er det jo«, forklarer han.

»Der var nogle, der hørte det fra de andre elever, og så kan det nemt blive til noget virkelig voldsomt, men der var også elever, der sad i den anden ende og slet ikke hørte noget, ligesom mig selv,« siger Jens Boe Nielsen.

Eleverne, der har klasselokale ud til Mørkhøjvej, kunne se over på frisørsalonen. Jens Boe Nielsen tror dog kun, at de har nået at se nogle løbe væk og altså ikke har overværet skudepisoden. I situationen faldt det ham ikke ind, at det kunne være et skoleskyderi, som det gjorde for enkelte af eleverne.

Jens Boe Nielsen, rektor for Nørre Gymnasium

»Så længe vi ikke ved, hvad det handler om, er vi nødt til at sige, at vi handler efter det værst tænkelige scenarie.«


Men han mener ikke, at skolen overreagerede, da man valgte at bede eleverne blive inde i klasselokalerne og lukke døren.

»Jeg kan sagtens forstå, at det hurtigt eskalerer. Men når vi giver en besked, så er det, fordi vi vil være sikre på, at eleverne er derinde og kan høre, hvad vi siger til dem, så vi kan få styr på situationen. Så længe vi ikke ved, hvad det handler om, er vi nødt til at sige, at vi handler efter det værst tænkelige scenarie,« forklarer Jens Boe Nielsen.

I dag er der en krisepsykolog på skolen, og alle elever samt skolens ansatte er blevet tilbudt en psykologsamtale. Siden krisepsykologen ankom til skolen fra morgenstunden, har 40 elever taget imod tilbuddet om en psykologsamtale, oplyser Jens Boe Nielsen.

Skolens ledelse har ikke planlagt at gøre yderligere på nuværende tidspunkt, men har valgt at afvente krisepsykologens vurdering.

Ifølge politiets oplysninger var manden inde i salonen, da han blev ramt af skuddet, og da sagen fortsat efterforskes, vil man ikke udtale sig om årsagen til skudepisoden. Den formodede gernningsmand er heller ikke fundet, oplyser politiet.