Elever køber sig til 12-taller: Rektorer kræver, at de går et helt år om

Gymnasieelever bør gå et helt år om, hvis de køber sig til en eksamensopgave, siger formand for rektorerne.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted

Der skal langt hårdere straffe til, når gymnasieelever plagierer eller køber sig til en stor skriftlig opgave.

Sådan lyder det fra formanden for gymnasieskolernes rektorforening, Danske Gymnasier, Anne-Birgitte Rasmussen.

Reaktionen kommer, efter at BT og metroXpress har beskrevet, hvordan den nystartede virksomhed FixMinOpgave sælger færdige opgaver til gymnasieelever.

- En af mulighederne er at gøre straffen meget, meget hård. Men grundlæggende er det fuldstændig sygt, og vi skal arbejde med de unge mennesker, så de forstår, at de ikke lærer en pind på den her måde, siger hun.

Rektorerne er i øjeblikket i dialog med Undervisningsministeriet om skrappere sanktioner, når elever snyder med opgaver.

En mulig straf kan ifølge Anne-Birgitte Rasmussen være, at eleverne skal gå et helt år om, hvis det bliver opdaget, at de ikke selv har lavet den opgave, de har afleveret.

- Når eleverne ved, at der findes sådan nogle firmaer, er det jo lige før, de tror, det er lovligt. Det er som at gå ned at købe en liter mælk i supermarkedet, siger Anne-Birgitte Rasmussen.

- Det er langt ude. Jeg synes virkelig, det er provokerende, og at man skulle forbyde den slags ting.

I dag er straffen, at gymnasierne skal bortvise elever fra den specifikke eksamen og lade karakteren bortfalde, hvis snyd opdages i forbindelse med en eksamen.

/ritzau/