Elektriske hegn skal holde airbag-tyve ud

Flere af landets bilforhandlere sætter elektriske hegn op omkring deres forretninger. Målet er at holde tyvene, der går efter dyre reservedele, ude.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske bilforhandlere er de seneste måneder begyndt at sætte elektriske hegn op for at forhindre reservedelstyve, der på kort tid kan rippe biler for dele, der løber op i millioner. Det skriver metroxpress.

Ifølge en undersøgelse fra Automobilbranchen har der været indbrud hos 38 bilhandlere i 2013. Ofte har tyvene ifølge branchen bestillingslister med - således bliver der stjålet katalysatorer, airbags og forlygter.

»De stjæler stort set alt i dele. Efter fem nætter med indbrud i biler og skader for 1,5 millioner har jeg sat et elektrisk hegn op,« siger Jørgen Nielsen, direktør for Melfar Bilcenter.

Siden december har en leverandør opsat hegn med stød og alarm hos otte bilhandlere - fire i Jylland, en på Fyn og tre på Sjælland.

»De er opsat det sidste halve år. Før hørte vi ikke fra bilhandlere,« siger direktør Vagn Knudsen fra Strømhegn ApS til metroxpress.

Mercedes-forhandleren Ejner Hessel har sat elhegn op ved en håndfuld af sine 23 forretninger efter at have fået stjålet dele fra 90 biler siden sidste sommer. Allan Hansen Biler i Daugaard havde indbrud i to Mercedes-modeller og fire BMW’er, før man satte hegn op.

Direktøren for Automobilbranchen, Jens Brendstrup, kalder situationen uholdbar:

»Pladsen foran bilforhandlere er jo vores salgsvindue. Men mange kan ikke gøre andet end at opsætte hegn. Det er virkeligt omfattende. Når de bryder ind i en bil for at stjæle airbags, så flår de hele instrumentbrættet op og totalskader bilen,« siger han.

BNB