Elbiler må igen parkere gratis i København

1. december blev Københavns Kommune tvunget til at opkræve p-afgift af elbiler, men nu slipper de alligevel.

Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ejere af elbiler i København kan ånde lettet op. De slipper alligevel for at skulle betale p-afgift, når de parkerer deres elbiler i kommunen.

Sådan var det også før 1. december 2011. Men fra den dato blev reglerne ændret, fordi det viste sig, at særreglen for elbiler ikke var lovlig.

Men det bliver der lavet om på nu, oplyser SF's trafikordfører Anne Baastrup.

- Ordførerne for Socialdemokraterne, De Radikale og SF har holdt møde i dag, og vi er enige om at presse på for, at transportministeren får lavet en ny bestemmelse, og jeg ved, at han ikke er afvisende, siger Anne Baastrup, som er sikker på, at reglerne bliver ændret allerede i løbet af foråret.

- Målet er, at vi får flere elbiler og flere biler med en høj miljøstandard, siger Anne Baastrup.

Meldingen bliver modtaget med glæde af Københavns teknik- og miljøborgmester, Ayfer Baykal (S).

- Gratis parkering for elbiler sikrer, at flere vælger elbiler frem for benzin- og dieselbiler. Derfor er det vigtigt, at vi får lov til fortsat at tilbyde gratis parkering til elbiler, siger hun.

Særreglen for elbiler er ifølge Ayfer Baykal med til at gøre København mere attraktiv for store virksomheder som Better Place, der satser på blandt andet at udvikle infrastruktur til elbiler.

- Hvis vi vil fastholde de investeringer og arbejdspladser, skal vi sikre gode forhold for elbiler i København, siger hun.

Det er uvist, om Københavns Kommune overhovedet har nået at udstede p-bøder til el-biler efter 1. december. De to første uger blev der kun uddelt advarsler.

Kommunen er indstillet på at lade elbilerne parkere gratis med øjeblikkelig virkning.

Københavns Kommune har aktuelt 109 pladser, der er reserveret for el-biler. Der er givet tilladelse til 100 yderligere, som forventes etableret i meget nær fremtid.

Der er i alt 658 el personbiler i Danmark, heraf 321 i Københavns Kommune. 380 af disse er blevet indregistreret i 2011.

/ritzau/

INFOshop: Så langt kører el-bilerne

INFOshop: Guide: Leasing af el-biler