EL raser mod Pind efter menneskeretsdom

Enhedslisten kræver handling fra Søren Pind, efter at Danmark er blevet dømt for brud på menneskerettigheder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Enhedslisten går nu til angreb på integrationsminister Søren Pind (V), efter at Danmark i den forløbne uge er blevet dømt for brud på menneskerettighederne.

Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg har slået fast, at det var et brud på den 23-årige somaliske Sahro Osmans menneskerettigheder, at hun tilbage i 2007 fik afslag på opholdstilladelse i Danmark.

Osman boede i Danmark fra 1995 til 2003, hvor hendes far sendte sin dengang 15-årige datter til Kenya mod hendes vilje for at tage sig af sin bedstemor. I 2005 ville den dengang 17-årige Osman tilbage til Danmark, men fik ikke lov.

Det får nu Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen til at reagere. Hun kritiserer den lovgivning, som har til formål at forhindre udlændinge i at sende deres børn på såkaldt genopdragelse i hjemlandet.

- Lovgivningen er simpelthen langt ude, fordi man jo straffer børnene frem for at straffe de forældre, der sender deres børn på genopdragelsesrejse imod deres vilje, siger hun.

Enhedslisten bebuder nu, at integrationsministeren vil blive kaldt i samråd. Her skal han redegøre for, hvilke initiativer regeringen vil sætte i værk i forlængelse af dommen.

- Dommen ved menneskerettighedsdomstolen er dybt alvorlig og bør få Søren Pind til at ændre loven lige med det samme. Søren Pind og regeringen har nu chancen for at vise, at de rent faktisk tager menneskerettighederne alvorligt, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

/ritzau/