Ekstrem gruppe holder foredrag i Københavns Kommunes lokaler

Den ekstremistiske gruppe Kaldet til Islam, der blandt andet har talt for at indføre shariazoner i København, holder foredrag i kommunens lokaler.

Skal ekstremistiske grupper have lov til at sprede deres budskaber til unge mennesker fra talerstole i kommunale lokaler? Det spørgsmål har været oppe til diskussion flere gange i de seneste måneder.

Og nu skriver Politiken, at den salafistiske gruppe Kaldet til Islam i slutningen af oktober holdt foredrag for unge i Københavns Kommunes lokaler, hvor oplægsholderen blandt andet udlagde, hvordan man som muslim opnår izzah (begreb for ære eller værdighed, red.).

Han forklarede ifølge Politiken, hvordan man bør svare, hvis en »vantro« spørger, om man går ind for at hugge hænderne af tyve:

»Den person, der har izzah og forstår islam korrekt, klart og tydeligt, han siger: Ja, jeg går ind for det, det står i Koranen. De, der stjæler - både mænd og kvinder - skær deres hånd af. Det står i Koranen, du kan ikke løbe fra det. Det går jeg ind for«.

Foredraget blev holdt i Osramhuset, som er et kulturhus på Nørrebro ejet af kommunen, og fredag holdt gruppen endnu et foredrag i lokalerne.

Kaldet til Islam har tidligere talt for at indføre såkaldte shariazoner i København. Og for bare halvanden måned siden blev gruppen betegnet som en »antidemokratisk og ekstremistisk« gruppe i en stor kortlægning af ekstremistiske grupper i Danmark.

Men da gruppen ikke er ulovlig, kan man rent juridisk ikke forhindre dem i at bruge de offentlige lokaler, oplyser Jacob Mchangama, direktør i den juridiske tænketank Justitia, til Politiken.