Ekspert: Regering sylter kamp mod fedme

Regeringen henviser blandt andet til Forebyggelseskommissionen i kampen mod fedme efter ny fedmealarm. Ekspert advarer: Kommission er en "syltekrukke."

Regeringens kamp mod fedme er for slap. Det er ikke nok at nedsætte en Forebyggelseskommission, for der er behov for handling nu.

Det er meldingen fra en ekspert i kølvandet på en ny stor dansk undersøgelse fra Institut for Sygdomsforebyggelse. Den viser at tykke børn har stor risiko for at dø tidligt.

- Jeg ser mere Forebyggelseskommissionen som en syltekrukke, man bruger til at sige, at man kigger på tingene, siger Søren Toubro.

Han er overlæge på og leder af Reduce - en klinik der forsker i fedme på Hvidovre Hospital. Derudover er han formand for Dansk Selskab for Adipositasforskning, hvis medlemmer er læger, som beskæftiger sig med fedme.

Lægen mener blandt andet, at man bør fjerne momsen på frugt og grønt, så det bliver billigere, og sætte flere idrætstimer på skoleskemaet. Hjerteforeningen er enig.

Venstre afviser, at Forebyggelseskommissionen er en "syltekrukke". Den skal i stedet klæde politikerne ordentlig på fagligt, lyder det.

/ritzau/