Ekspert: Realistisk med ny traktat inden 2009

Hvis EU's regeringer koncentrerer sig om de mere tekniske ting, kan en ny traktat være på plads inden valget til EU-Parlamentet i 2009, mener Peter Vesterdorf.

Det er realistisk, at EU-landene kan få en ny traktat på plads inden EU-Parlamentsvalget i 2009, hvis stats- og regeringslederne koncentrerer sig om de institutionelle ændringer, der er vigtige for at få EU til at fungere, og skærer alt det overflødige bort, mener EU-eksperten Peter Vesterdorf, Håndværksrådet.

- Traktaten burde skrives om til en anden og meget mere overskuelig traktat, og så skal man lade være med at kalde den en forfatning. Der burde kunne findes en mellemproportional, hvor man tager alt det med, der handler om for eksempel afstemningsregler, stemmevægte i ministerrådet og formandsperiode, og lader alle udenomsværkerne - pyntet - ligge, siger Peter Vesterdorf.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) sagde tirsdag på sit ugentlige pressemøde, at den danske regering ønsker, at EU får en ny traktat på plads inden EU-Parlamentsvalget i 2009.

/ritzau/