Eksmedlemmer: Scientology er en voldsom pengemaskine

Tidligere kostede et medlemskab af Scientology 25.000 kroner, men i dag nærmer prisen sig 250.000 kroner, siger eksmedlem.

Det koster kassen at praktisere Scientology, og jo længere tid, man har været med, desto flere penge kræver det. Og de seneste år er forventningerne til, hvor mange penge medlemmerne giver i donationer, eskaleret.

Det forklarer Sally Kragh Andersen, der var medlem af Scientology i knap 21 år, til metroXpress.

- De skruer hele tiden priserne op, og der ryger flere og flere nuller på. Det er gået amok, siger Sally Kragh Andersen og nævner som eksempel, at det tidligere var kutyme, at man betalte 25.000 for et medlemskab af IAS - International Association of Scientologists - men at det i dag nærmere er 250.000 kroner.

- Det er en ren pengemaskine. Det handler om mursten, penge, mursten, penge. Det er ligesom at løbe rundt i et hamsterhjul, siger Sally Kragh Andersen til metroXpress.

Hun brød selv med Scientology i 2009, men følger fortsat med i, hvad Scientology foretager sig.

At det løbende bliver en mere og mere bekostelig affære at gå i L. Ron Hubbards fodspor, bekræfter Robert Dam, der var medlem i 20 år.

- Sådan går det automatisk, siger han om de stigende priser.

- Du skal avancere i systemet. Men du skal ikke kun avancere i graderne, du skal også donere flere penge. Det er forventet, at man også øger bidraget af rene donationer, siger Robert Dam til metroXpress.

Hos Scientology har pressechef Anette Refstrup kun hovedrysten tilovers for eksmedlemmernes udlægning.

- Folk ville jo ikke give penge til det, hvis de ikke mente, at pengene var godt givet ud. Det er kun nogle få af dem, der forlader os, der brokker sig, forklarer Anette Refstrup, som afviser, at priserne skulle være skruet i vejret.

BNB