Eks-rocker idømt forvaring efter taxaoverfald

Et tidligere medlem af rockergruppen AK81 er idømt forvaring på ubestemt tid for et drabsforsøg på en taxachauffør i København.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 23-årig mand har fredag fået en forvaringsdom ved Københavns Byret på ubestemt tid for at have stukket en taxachauffør fire gange med en kniv. Det skriver eb.dk. Den dømte er tidligere medlem af Hells Angels’ støttegruppe AK 81.

Knivstikkeriet fandt sted 23. juni 2013, da den dømte forsøgte at få fat på en taxa uden for Christiania i København. Da manden ikke kunne få lov at komme med en allerede fyldt taxa, udbrød der tumult omkring vognen. Episoden kulminerede ifølge eb.dk, da den 23-årige trak sin kniv og stak chaufføren i alt fire gang - blandt andet gik de 10 til 15 centimeter lange sår gennem luftrøret og mandens lunger.

Eks-rockeren blev fundet skyldig allerede i februar 2014, men dommen blev altså først afsagt fredag. Anklagemyndigheden ønskede ifølge eb.dk, at manden skulle idømmes forvaring, men det kræver en bedømmelse fra Retslægerådet. En forvaringsdom kan nemlig kun afsiges, hvis den dømte udgør »nærliggende fare« for andres liv og levned. Under domsafsigelsen fredag stemte tre i nævningetinget mod forvaring, mens ni stemte for. Derudover skal manden betale 276.000 kroner i erstatning til taxachaufføren.

Den 23-årige ankede dommen på stedet til Østre Landsret.

Eks-AK 81eren har to tidligere domme, otte måneder for røveri og et års fængsel for flere voldsforhold.