Eks-minister bliver formand for Syddanske Medier

Den tidligere videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen bliver ny bestyrelsesformand for Syddanske Medier.

Tidligere videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen bliver ny bestyrelsesformand for Syddanske Medier, der blandt andet står bag avisen JydskeVestkysten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen

48-årige Charlotte Sahl Madsen, som er direktør for Kunsthal Sønderborg, er blevet udpeget af Berlingske Media til bestyrelsesformand for Syddanske Medier, der blandt andet ejer JydskeVestkysten under sig.

Hun vil blive valgt på generalforsamlingen den 15. maj og afløser advokat Arne Paabøl Andersen.

- Syddanske Medier er hele regionens meget stærke nyhedsformidler både på papir med JydskeVestkysten på webben, på mobil og igennem Radio Skala. Det er et fantastisk godt udgangspunkt med kontakt til tusinder af mennesker i vores regionale område, siger Charlotte Sahl Madsen.

Hun vil med den øvrige bestyrelse sikre, at medievirksomheden står stærkt i lokalområdet i fremtiden, lyder det.

- Vi ved alle, at mediebranchen på mange måder er udfordret af ændrede adfærdsmønstre hos os forbrugere, nye teknologier og nye behov hos annoncørerne. Fremtiden for et regionalt mediehus som Syddanske Medier handler om at udbygge den lokale forankring og loyalitet samt levere unikke tilbud til kunderne. Og så håber jeg at kunne bygge videre på et godt samarbejde mellem de to ejere bag Syddanske Medier.

Ejerne bag Syddanske Medier er Den sydvestjydske Venstrepresse og Berlingske Media, der hver ejer 50 procent, og formandsposten overtages i henhold til vedtægterne af Berlingske Media for første gang siden fusionen i 1991, hvor Vestkysten og Jydske Tidende blev til det nuværende JydskeVestkysten.

Charlotte Sahl-Madsen har tidligere været formand og direktør for Danfoss Universe og først udviklingschef i LEGO og senere direktør for LEGO VisionLab. Hun har blandt andet været Dansk Indistris repræsentant for Region Syddanmark i Vækstforum, medlem af bestyrelsen for Dansk Arkitektur Center, formand for Den Jyske Opera og medlem af en række forskellige bestyrelser.

I februar 2010 blev hun videnskabsminister i VK-regeringen, men måtte forlade posten ved regeringsskiftet i oktober 2011.

I december sidste år, blev hun udnævnt til direktør for det ambitiøse projekt Kunsthal Sønderborg, som forventes at komme til koste omkring 300 millioner kroner at opføre på Sønderborgs nye havnefront.