Eks-forsvarschef: Fire hoveder kunne rulle

Den afgåede forsvarschef Tim Sloth Jørgensen afviste i vidneskranken, at han kunne have handlet anderledes i sagen om den arabiske oversættelse af Jægerbogen.

Tidligere forsvarschef Tim Sloth Jørgensen, der trak sig efter Jægerbogssagen, har i dag vidnet i sagen, hvor Forsvarskommandoens it-chef og kommunikationschef står tiltat for at have løjet for deres arbejdgiver. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For første gang kunne offentligheden tirsdag høre, hvordan den tidligere forsvarschef Tim Sloth Jørgensen oplevede hele virakken omkring den falske arabiske oversættelse af jægerbogen – samt hvorfor han forlod sin chefpost.

Det skete, da han sad på vidnebænken i Københavns Byret, og bl.a. fortalte, hvordan han holdt møde med tidligere forsvarsminister Søren Gade (V), efter det var kommet frem, at den arabiske oversættelse var fabrikeret og lækket af ledende medarbejder i Forsvarskommandoen.

Politisk pres for hoveder

Og ifølge Tim Sloth Jørgensen fremgik det på mødet, at der fra politisk side var et pres for, at der skulle ”rulle hoveder”:

- Der var et politisk miljø på Christiansborg, der mente, at sagen var kommet så langt ud, at man måtte have en afgørelse. Og man kan sige, at hvis der skulle rulle hoveder, så var der kun fire hoveder, der kunne være tale om. Mig selv, ministeren, departementschefen (Lars Findsen, red.) og Bjørn Bisserup (stabschefen, red.), forklarede den tidligere forsvarschef i retten.

Sådan ønskede jeg at være chef

Han afviste også, at han kunne have håndteret hele sagen om Jægerbogen anderledes.

- For det første var jeg af den faste overbevisning, at Jægerbogen var skadelig, så min opgave var at beskytte soldaterne i Afghanistan mod enhver øget risiko. For det andet har jeg ønsket at lede ved hjælp af tillid og ikke kontrol. Det er sådan, jeg ønsker at være chef, forklarede han.

Opbakning fra tiltalts advokat

Og han fik da også en højst usædvanlig tilkendegivelse af sympati fra forsvarsadvokat Torben Koch, der forsvarer den suspenderede it-chef, der er tiltalt for at have løjet om at have fremstillet oversættelsen.

- Jeg synes, at du har fået en helt urimelig behandling i denne her sag. Du kunne ikke have gjort noget anderledes end det, du gjorde. Det er min personlige holdning, var meldingen fra forsvarsadvokaten til den forhenværende forsvarschef.

Senere i dag skal tidligere forsvarsminister Søren Gades spindoktor, Jacob Winther, vidne i sagen. Berlingske.dk følger udviklingen …