Eks-betjent dømt for at sælge hash fra politikeres facebook-sider

Den tidligere politibetjent kendt som »Licens Lars« blev fredag dømt for at sælge hash fra Morten Bødskov og Tom Behnkes Facebook-sider. Han blev også dømt for en række andre forhold.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Byretten i København idømte fredag den 31-årige Lars Kragh Andersen 14 dages betinget fængsel for i alt seks forhold, han var tiltalt for. Det skriver bt.dk.

Dommen faldt for at overtræde racismeparagraffen, § 266b, ved at håne pædofile og kristne i et debatindlæg. For besiddelse af euforiserende stoffer - joints, som han forsøgte at sælge til 20 kroner stykket via blandt andre Morten Bødskov (S) og Tom Behnkes (K) Facebook-sider. Samt for overtrædelse af straffelovens § 131 ved at udgive sig for at være sin egen advokat og referere fra lukkede retsmøder.

»Jeg synes faktisk, at det er en relativt mild pris at betale for at kæmpe for basale frihedsrettigheder. Jeg havde frygtet, at det blev en ubetinget fængselsdom, som anklageren havde krævet,« siger Lars Kragh efter dagens retsmøde.

Den tidligere betjent blev landskendt som »Licens Lars«, da han i 2009 satte sig op mod licens-systemet. Senere erklærede han, at han kiggede den anden vej, når han som betjent mødte folk med narkotika på sig. Det var tæt på at koste ham jobbet, men inden det kom så vidt, forlod han selv politiet.

Mandag skulle han have været i retten, tiltalt for seks forhold, men mødte aldrig op. Derfor blev han torsdag aften anholdt på sit nuværende arbejdsplads som dørmand. »Jeg møder ikke op, fordi jeg synes, at det er illegitim retssag,« forklarer Lars Kragh Andersen til bt.dk.

Han kalder forløbet ’underligt<saxo:ch value="226 128 153"/> - at gå fra forhenværende betjent til indsat.

»Det er da mærkeligt pludselig at sidde låst inde i en celle. Informationsniveauet har været lavt, men det har været okay, og det er en pris, jeg gerne betaler for at kunne kæmpe for flere frihedsrettigheder. Dommen afskrækker mig i hvert fald ikke. Jeg fortsætter min aktivisme,« siger Lars Kragh Andersen.

Lars Kragh Andersen skal betale sagens omkostninger, som han endnu ikke ved, hvad løber op i.