Eks-bankrådgiver kræver millionerstatning for fængsling

Landsret idømte tidligere bankrådgiver alt for hård straf for forsikringsbedrageri. Men landsdommer ønsker ikke at kommentere Højesterets irettesættelse.

En tidligere bankrådgiver kræver erstatning i millionstørrelsen, fordi han sad alt for lang tid i fængsel i forhold til den straf, han til sidst blev idømt.

I alt tilbragte han cirka 15 måneder i en celle, før han blev løsladt. Højesteret har netop fastsat straffen til fængsel i seks måneder.

I september fandt et nævningeting i Østre Landsret manden skyldig i forsikringsbedrageri, efter at han havde meldt sin bil stjålet. Landsretten udmålte en usædvanlig hård straf for bedrageriet - fængsel i et år - så straffen næsten gik lige op med varetægtsfængslingens længde. Men denne afgørelse var skudt langt over målet. I fredags halverede Højesteret dommen til seks måneder.

I landsretten ønsker retsformanden, landsdommer A. F. Wehner, ikke at kommentere den store forskel. Forleden betegnede den dømtes forsvarer landsrettens dom som et "kvalificeret fejlskud."

/ritzau/