Ejere vil af med muskelhunde

Hver dag henvender ejere af muskelhunde sig til et hundeinternat i håb om at slippe af med dyret.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Før var det en enkelt om måneden. Nu er det snarere én hver dag. Frustrerede ejere af muskelhunde har de seneste 14 dage kimet internatejer John Thiel Madsen i Årslev ned. De vil af med muskelbundterne straks, skriver JydskeVestkysten.

- Folk er gået i panik efter alle overfaldene og medieomtalen. Det betyder, at ejere af muskelhunde er ildesete i nabolaget, og folk fortæller, at de vil af med hunden, før de bliver nødt til at flytte fra byen. Der er også mange, der må af med hunden, fordi deres boligselskab ikke tillader kamphunde længere, fortæller John Thiel Madsen, der ejer Årslev Internat på Fyn.

Tendensen er den samme i hele landet. JydskeVestkysten har talt med otte internatejere, hvoraf syv mærker en voldsom stigning i antallet af ejere af muskelhunde, der vil af med dyrene.

Flere steder er stigningen kommet over flere måneder, men flertallet af internater taler om en eksplosiv stigning over de seneste 14 dage. Fem internater konstaterer en stigning fra en månedlig henvendelse til en henvendelse hver eller hver anden dag.

Hundeejerne kommer dog ikke ud af kniben ved at kontakte et dyreinternat. Ingen danske internater tager imod kamphunderacer. Det besluttede internatejerne på et fællesmøde med Dyrenes Beskyttelse i april i år.

/ritzau/