Ejer af »bombebil«: »Jeg er meget ked af det«

Svensk instruktør ejer den mistænkelige bil, der tirsdag var skyld i bombe-alarm i København.

- Jeg er meget ked af, at der er blevet så stor opstandelse. Jeg havde ingen tanke på, at min opfindelse kunne misforstås for noget andet, siger Dan Zethraeus, der ejer den bil, der gav anledning til stor bombealarm i København. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det, der lignede en bombe, var en opfindelse, som instruktøren planlægger at tage patent på.Ejeren af bilen er den svenske instruktør Dan Zethraeus, der i disse dage opholder sig i København med sin kæreste. Det var hans Volkswagen, der pludselig vakte opsigt i en p-kælder tirsdag formiddag og fik stedets p-vagter til at slå alarm.

»Jeg er meget ked af, at der er blevet så stor opstandelse. Jeg havde ingen tanke på, at min opfindelse kunne misforstås for noget andet,« siger ejeren Dan Zethraeus, som til dagligt arbejder for den svenske tv-kanal SVT til dr.dk.

Politiet troede i flere timer, at nogen havde placeret en bombe under bilen og evakuerede derfor området omkring Kongens Nytorv. Men lidt før klokken 13.00 blev alarmen afblæst, da det kom frem, at der alligevel ikke var tale om en bombe, men derimod et 'videnskabeligt eksperiment', der skulle samle strøm under kørslen.

Ifølge politiken.dk er der tale om en opfindelse, som den 49-årige instruktør planlægger at tage patent på i fremtiden. 

»Det er ikke ulovligt, det jeg laver, men jeg havde ikke tænkt på, at det kunne virke som terror. Det er mit problem,« siger Dan Zethraeus til politiken.dk

Allerede før middag udtalte instruktøren, at han rigtig nok var ejeren af den mistænkelige bil, men på daværende tidspunkt mente han, at nogen måtte have stjålet hans nummerplader.

»Jeg kan ikke få adgang til min bil. De må have stjålet mine plader, jeg har ingen bombe i min bil,« sagde Dan Zethraeus på daværende tidspunkt til den svenske avis Aftonbladet.

Den svensk-registrerede bil var tapet med gaffa-tape, og kabler stak ud fra dørene, og det var denne mærkelige anordning, der tiltrak sig politiets opmærksomhed tirsdag.