Ejendomsspekulant skal af med 75 millioner

Østre Landsret har afsagt dom i en civil retssag mellem Finansiel Stabilitet og Kenneth Schwartz Thomsen.

Arkivfoto: Dommen er onsdag formiddag blevet afsagt af Østre Landsret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forretningsmanden Kenneth Schwartz Thomsen er onsdag blevet dømt til at betale lidt over 75 millioner kroner i en erstatningssag.

Dommen er onsdag formiddag blevet afsagt af Østre Landsret. Det er Finansiel Stabilitet, som rydder op efter krak i banksektoren, der skal have beløbet.

Sagen skyldes forhold i Roskilde Bank, der bukkede under i 2008. En af bankens store kunder var netop Kenneth Schwartz Thomsen, der er kendt for flere projekter på ejendomsmarkedet.

Beløbet er helt præcist 75.495.754 kroner.

De samme parter er involveret i en anden retssag på grund af tab i Roskilde Bank, men her er der langt større summer på spil.

Østre Landsret ventes i december at skulle afgøre, om Thomsen skal af med mere end en halv milliard kroner.

Erhvervsmanden har anket en dom, som Retten i Lyngby afsagde sidste år. Her stod der 565 millioner kroner på bundlinjen, hvortil skal lægges renter og sagsomkostninger.

Schwartz Thomsen havde kautioneret for lån for mere end 900 millioner kroner, som forskellige selskaber havde optaget i Roskilde Bank. Noget af gælden blev indfriet, men resten blev overtaget af Finansiel Stabilitet, som derfor rejste sag mod Thomsen.

Hans advokat mente, at kravet var forældet. Byretten nåede dog frem til, at det ikke var tilfældet. Forældelsen skulle først regnes fra det tidspunkt, hvor lånene blev misligholdt, fastslog byretten.

I øvrigt mente advokaten også, at 125 millioner kroner skulle trækkes fra kravet. Det beløb lånte Roskilde Bank til storkunden, så han kunne købe aktier i banken. Reelt var aktierne værdiløse, og der var tale om et påtvunget køb, har advokaten anført.

/ritzau/