Ejendomsmæglere har fået nyt yndlingsvåben i kampen om børnefamilierne

Det er afgørende for mange familier, at deres kommende bolig ligger i et »attraktivt« skoledistrikt, lyder det fra ejendomsmæglere. Derfor gør salgsannoncer det tydeligt, hvilken »god« skole huset eller lejligheden er tæt på.

Ejendomsmæglere fremhæver »attraktive« skoler i salgsteksterne. Her er det en boligannonce fra home på Amager. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lækker havudsigt, nyt køkken eller endnu bedre - tæt på en god skole.

Et godt skoledistrikt er nu blevet en eftertragtet vare og et vigtigt salgsargument, når ejendomsmæglere skal sælge boliger.

»Huset ligger på en stille vej med tilknytning til Skolen ved Sundet, og der er ingen større veje, som dine børn skal krydse, for at komme i skole,« står der i homes salgstekst for Kinavej 28 på Amager.

Butikschef i home Amager - Kastrupvej, Torben S. Hansen, lægger ikke skjul på, at attraktive skoler bliver fremhævet.

»Skolen ved Sundet er et godt eksempel på en skole med et godt ry, og derfor vil folk gerne finde et hus i netop dette skoledistrikt,« siger han og fortæller, at skoledistriktet påvirker prisen.

Upopulære skoler sælger ikke

Ejendomsmæglerkæden Danbolig har spurgt sine mæglere om, hvad børnefamilier vægter højt ved valg af bolig. Svaret var entydigt: Skoletilbuddet.

Knap otte ud af ti af de adspurgte mæglere svarede i den interne undersøgelse, at skoletilbuddet havde »stor« eller »altafgørende« betydning for deres købere.

Det samme oplever kædens fililal på Frederiksberg.

»Vi har haft nogle handler, hvor det virker til, at folk er flyttet udelukkende på baggrund af, at de ønsker at børnene skal gå på, hvad de mener er den rigtige skole,« siger indehaver af Danbolig Frederiksberg, Laura Høiby.

På Stockflethsvej 5 har Danbolig en ejerlejlighed til salg, der ligger tæt på en attraktiv skole. Her lyder teksten:

»Lejligheden er beliggende i et af de bedste områder på Frederiksberg, nær Femte Juni Plads og skolen ved La Cours Vej,« står der i salgsannoncen.

Anderledes forholder det sig med skoler, der har et dårligt ry og ikke ligger højt i målinger.

»Hvis vi fornemmer en skole er efterspurgt, nævner vi den i salgsteksten. Hvis skolen derimod ikke er efterspurgt, vil vi som udgangspunkt ikke nævne den,« siger hun.

Mægler: »Det er helt subjektivt«

Det er ikke nogen større videnskabelig undersøgelse, når mæglere udvælger skoler til boligannoncerne.

»Det er helt subjektivt. Vi kan godt finde en statistik eller rating på, hvor eleverne får de bedste karakterer. Det er dog mere en fornemmelse hos den lokale mægler, som gør, at vi fremhæver nogle skoler frem for andre,« siger Laura Høiby.

Skolen på Duevej er en anden skole, som Laura Høiby fremhæver. For den er i hendes optik en af de absolut mest populære skoler.

Skole: »Vi er omdrejningspunktet i ti år«

Irene Nitzsch Møller Hastrup er skoleleder på Skolen på la Cours Vej og kan godt forstå, forældrene er optagede af, hvilket skoledistrikt deres kommende bolig ligger i.

»Forældrene kigger på, hvilke daginstitutioner, skoler og sportsgrene der er mulighed for. Og skolen er en central del, for vi er omdrejningspunktet i ti år af børnenes liv,« siger hun.

Skolen på la Cours Vej er en af Frederiksbergs mest populære skoler. Derfor er det få elever, der får plads på skolen, hvis ikke de bor i skoledistriktet, fortæller hun.

Hver skole har et lokalområde, der kaldes skolens distrikt. Kommunalbestyrelsen beslutter, hvilket område en skole skal ligge i. Skoledistrikter ligger ikke fast og kan blive ændret i nye skoleår ved højere eller lavere elevtal.